Jókai-színház

4 órája

Észak-Komáromba jönnek a windsori víg nők

A Komáromi Jókai Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház pénteken mutatja be William Shakespeare A windsori víg nők című vígjátékát.

Körtvélyfáy Dina

Szikora János rendezésében, Kovács Yvette Alida jelmezeivel és díszleteivel, Szirtes Edina zenéjével reneszánsz komédiát láthatnak a nézők. A windsori víg nők című darabban Falstaff üres erszénnyel érkezik meg Windsorba, ahol gyorsan elterveli Fordné és Page-né elcsábítását, hogy megcsapolhassa a módos férjek vagyonát. Gyakorlatilag azonos levelet ír a két asszonynak, de a csábítási terv dugába dől: valahogy mindig mindenki ott sertepertél a légyottok helyszínén, a remélt hódításból végül nagy leckéztetés lesz.

Falstaff szerepében Gál Tamás látható A windsori víg nőkben
Falstaff szerepében Gál Tamás látható A windsori víg nőkben
Fotó: Dömötör Ede / Forrás: Komáromi Jókai Színház

Szikora János és Selmeczi Bea dramaturg az előadásban két forrásból gyúrják össze Falstaffot, aki így nemcsak komikus, hanem esendő és emberi figurává válik.

Falstaffot Gál Tamás alakítja, a komáromi társulatból szerepel az előadásban Mokos Attila, Kiss Szilvia, Balla Barnabás, Szabó Viktor, Bernáth Tamás, Béhr Márton, Nagy László és Németh Levente. A székesfehérvári társulatból Egyed Attila, Závodszky Noémi, Decsi Edit, Juhász Illés, Fehér Diána Aida, Andrássy Máté, Kelemen István, Kozáry Ferenc és Atlasz Barnabás erősíti a darabot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában