Vadászat

6 órája

Tata belterületén vadásznak a kártékony vadakra

Ha a következő hónapokban lövéseket hallanak Tatán, nem biztos, hogy az a tatai dandár laktanyájától jön. Ugyanis a rendőrség engedélyezte a helyi vadásztársaságnak, hogy kilője a városba tévedt kártékony vadakat.

Kemma.hu

Összesen négy hivatásos vadász kapta meg az engedélyt a rendőrségtől, hogy Tata belterületén, a Réti tavak környékén vadakra lőjön. A város közösségi oldalán osztották meg a hírt miszerint a Tatai Rendőrkapitányság engedélyével a Tatai Gazdák Vadásztársaság és Természetvédelmi Egyesület képviselői kárt okozó vaddisznókat és gímszarvasokra lőhet ki október 8. és január 7. között. 

Ha a következő hónapokban lövéseket hallanak Tatán, nem biztos, hogy az a tatai dandár laktanyájától jön. Ugyanis a rendőrség engedélyezte a helyi vadásztársaságnak, hogy kilője a városba tévedt kártékony vadakat.
A Réti VIII. tavaknál, a belterületi részre adott ki a rendőrség a helyi vadásztársaságnak engedélyt a kártékony vadak kilövésére 
Forrás: tata.hu

Az indoklás szerint Tata város belterületén, a Réti VIII. tó mögötti kertes övezetből lakossági bejelentések érkeztek, hogy rendszeres jelleggel a területen vaddisznók és gímszarvasok jelennek meg kárt okozva a kerteket határoló kerítésekben, terményekben és gyümölcsfákban. A nagytestű vadak jelenléte pedig már önmagában is félelmet okoz az ott élő emberekben.

Elkerülhetetlen a vadászat

– A vadásztársaság képviselőjének nyilatkozata alapján a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy nevezett vadfajok hajtása, terelése, riasztása a problémára nem jelent megoldást, sőt a lakott területek, közutak miatt az egyéb járulékos károkat is okozhat – olvasható a rendőrség indoklásában. A rendőrség a kérelem tartalmát megvizsgálva megállapította, hogy a Réti VIII. tó mögötti belterületen a vadállomány elejtése és gyérítése elkerülhetetlen a kialakult helyzet miatt.

A vadászat napnyugat és napkelte között történik, ami nagyobb hanghatással is járhat. A biztonságos fegyverhasználat érdekében a vadászatra kijelölt területen ideiglenesen hordozható magasleseket helyeznek el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában