Felújítás

2 órája

Nemrég újították fel, de már megint lesznek munkagépek a Tulipános Ház körül

Bölcsődei férőhelyekről, a Kálvária-hegy megközelíthetőségéről és nyári táborozásról is szó volt a tatabányai képviselők ülésén. A Tulipános Ház megközelíthetőségéről is tárgyaltak.

Kemma.hu

Jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik nagy figyelemmel követték a volt Cifra Palota fejlődéstörténetét. A szépen felújított épület, a Tulipános Ház több lépcsőben újult meg, most is nagy változás előtt áll.

A Tulipános Ház mellett parkolókat létesítenek
A Tulipános Ház környékén újabb fejlesztés várható: tervben van több parkoló kialakítása
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Településrendezési terv módosítása került a képviselők tárgyalóasztalára. Az októberi közgyűlésen elhangzott: az önkormányzat egyeztetett a szomszédos Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények idősek otthonának vezetőivel, akikkel parkolási problémákról is beszéltek. A fejlesztés két magántulajdont érint, akikkel szintúgy tárgyaltak, valamint online lakossági fórumot tartottak és az Építész Kamara illetékesével is egyeztettek. 

Több lépcsőben újulhat meg Alsógallán a Kálvária-hegy megközelíthetősége is. Mint ismert, az Alsógallai Baráti Kör 2020 elején aláírást gyűjtött a városrész értékeinek megmentéséért, továbbá kérték a keresztet kitakaró építkezések megakadályozását, valamint pihenő és parkoló kialakítását. A tervet valamennyi szakhatóság, a bizottságok, majd az összes képviselő támogatta. 

A Tulipános Ház mellett bölcsődét is fejlesztenek

Továbbá a nyári táboroztatásra 15 millió forintot különítenek el 2025-ben, és a bölcsődei férőhelyek bővítése is napirendre került. A Dózsakerti Közösségi Házban csaknem 24 millió forintból két csoportszobát alakítanak vissza, ezzel további 24 bölcsődei férőhelyet alakítanak ki. Ennek jó része pályázati forrás, a városnak 8 millió forintjába kerül. A Tatabányai Egyesített Bölcsődék székhelyén és öt telephelyén jelenleg 434 férőhely van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában