Tökös mulatság

4 órája

Tök jó hét volt a kocsi oviban +fotók

Érdemes elsétálni sötétedés után Kocson az óvoda felé. A kerítésen ugyanis idén is szebbnél szebb és ötletes halloween-i töklámpások világítanak.

Kemma.hu

Andris büszkén mutatta meg a halloween-i tököt, amit szüleivel közösen faragott ki. A kisfiú főleg a tök kikaparásában segédkezett, a faragás már az édesapjára maradt, aki szívesen segédkezett az óvodai feladatban. A Kocsi Mesekert Óvoda és Bölcsőde ugyanis idén is felkérte a családokat, hogy faragott töklámpásokkal díszítsék a kerítést. 

Érdemes elsétálni sötétedés után Kocson az óvoda felé. A kerítésen ugyanis idén is szebbnél szebb és ötletes halloween-i töklámpások világítanak.
Andrisnak a családja segített elkészíteni az idei töklámpást, amit az ovi kerítését díszíti 
Fotó: GDV / Forrás:  24 Óra

Bódis Mónika, az intézmény vezetője elmondta, hogy már igazi látványosság lett a kis kiállítás, a helyiek szívesen sétálnak az óvoda felé, hogy megcsodálják az alkotásokat. 

Ötletes töklámpások

A feladat pedig nemcsak a gyerekeket, de a kreatív szülőket is lázba hozta. Boldogan tervezték együtt és faragták ki közösen a lámpásokat. Az óvoda igazgatójától megtudtuk, hogy az elmúlt hét a tökről szólt az óvodában. Ilyenkor legkülönbözőbb formákban jelenik meg a csoportokban az őszi zöldség.
– Korábban a Márton nap környékén tartottuk meg a Halloweent, azonban többször is előfordult, hogy addigra már nem volt tök, így faragványok nélkül maradtunk. Így most külön ünnepeljük a tökös fesztivált – árulta el az igazgató. 
– A hét a tökről szólt, sütöttünk sütőtököt, és tökös süteményt is. Tanultunk sok tökös verset és mondókat is. a tökmagokkal pedig számoltunk – árulta el az igazgató. Hozzátette: a következő nagy eseményük a Márton nap lesz november 11.-én, ahol lámpásaikkal végig járják az egész települést, amihez az évek során már egyre több helyi lakos is csatlakozott. 

További őszi dekorációkról készült fotókat a [email protected] email címre várjuk. A levél tárgyába az "ősz 2024" legyen. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában