Új ciklus

4 órája

Megalakult a komáromi testület

Megalakult az új komáromi önkormányzati képviselő-testület, alpolgármestereket is választottak az alakuló ülésen.

Körtvélyfáy Dina

Szerda reggel esküt tettek az új képviselők, így felállt az új komáromi testület. Dr. Molnár Attila polgármester az ülés kezdetén értékelte a korábbi ciklust is. Felidézte, a koronavírus-járvány teljesen átírta az életet, testületiket sem tudtak tartani, a közösségi rendezvények is elmaradtak, ami nagy szívfájdalom volt a komáromiaknak.

Megalakult az új testület
Megalakult az új testület
Fotó: Viszló Balázs / Forrás: Komáromi Városmarketing Kft.

– Amikor azt hittük, hogy a koronavírus egészségügyi és gazdasági kihívásain túl vagyunk, akkor szembesültünk vele, hogy a szomszédunkban egy lokálisnak tűnő, de világszintű hatásokkal járó háború tört ki – fogalmazott a polgármester – A mögöttünk hagyott ciklus a kihívások időszaka volt, a város fejlődése azonban a nehéz időszakban is töretlen maradt.

Arra is kitért, a város meg tudta valósítani pályázatait, segíteni tudták az itt élőket. Hangoztatta, a testület tagjai komáromi szívvel, Komáromért dolgoznak. Rámutatott, a következő időszak a kiszámíthatatlanság időszaka lesz, az önkormányzat feladata pedig az összefogás és az egység képviselete lesz ebben a nehéz helyzetben. Úgy fogalmazott, a mai világban versenyképességre és gyors reagálásra van szükség, amely a testület munkájára is igaz.

Az alpolgármesterek személye változatlan maradt, ismét Czita János, Vajda Bence és dr. Kreft-Horváth Loránd tölti be a tisztséget, miután a képviselők egyhangúlag támogatták őket.

A testületet mellettük Turi Ádám, Zsédenyiné Horváth Krisztina, Proczeller Tamás, Dombay Gábor, Horváth Zsolt, Szabó István, Szalai Noel és Babják Csaba alkotja.

A testület bizottságokat is felállított

Dr. Homonnai Bendegúz, a helyi választási bizottság elnöke röviden beszámolt a választásokról, amely során sem kifogás, sem fellebbezés nem történt, a részvételi arány is magas volt. Az ülés folytatásában két bizottságot állítottak fel, a különféle területek pedig tanácsnoki felügyelet alá kerültek. Az alakuló ülést közmeghallgatás követte, majd az új testület első rendes testületi ülésével folytatódott a nap.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában