Gasztronómia

3 órája

Videón az idei SVÉT sztárja: a tatai dandár menüje

A tatai dandár konyhája az idén harmadik alkalommal vett részt a rangos tatai gasztrofesztiválon. Tavaly a SVÉT vendégei a legfinomabbnak szavazták meg tatai dandár menüjét. Megmutatjuk, hogy az idén mivel készültek a katonák.

Goletz-DeáK Viktória

Megállás nélkül készültek a finomságok az MH. Klapka György 1. Páncélosdandár konyháján a tatai gasztrofesziválon, a SVÉT-en. A tatai dandár katonaszakácsa, Károlyi Balázs főtörzsőrmester és csapata idén is remek munkát végzett. Sőt! Ekkora népszerűségre nem számítottak, így szombaton idő előtt már el is fogyott a menü.

A tatai dandár konyhája idén harmadik alaklommal vett részt a rangos tatai gasztrofesztiválon. Tavaly a SVÉT vendégei a legfinomabbnak szavazták meg tatai dandár menüjét. Megmutatjuk, hogy idén mivel készültek a katonák..
A tatai dandár konyháján több mint ezer adag étel fogyott el a tatai gasztrofesztiválon, a SVÉT-en
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

„Ágyúgulyás” sajtos-túrós pogácsával, palóc laska tépett mangalicával, balzsamecetes lilahagyma lekvárral és cheddar mártással, illetve palacsintába töltött mákosguba szilva chutney-val – ez volt a tatai dandár konyhájának menüje a Stílusos Vidéki Éttermiség gasztronómiai fesztiválján a tatai Esterházy-kastély udvarában.

A tatai dandár sikere a SVÉT-en

Károlyi Balázs a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a szombati napra 450 adag étellel készültek, amit délben kezdtek el tálalni, és négy óra alatt 400 adagot már ki is adtak belőle.

Vasárnap még több étellel készültek, azonban a nap végére így is minden elfogyott. A katonaszakácstól megtudtuk, hogy – bár egy fantáziamenüvel készültek – ezeket akár a laktanyában is el tudnák készíteni.

A lakanyában egyébként nagyüzemi étkeztetés van, naponta 600-800 főnek főznek. A katonák menü, illetve a'la carte között választhatnak, de különböző rendezvényekre is készül itt étel. 

A tatai dandár konyhája idén harmadik alaklommal vett részt a rangos tatai gasztrofesztiválon. Tavaly a SVÉT vendégei a legfinomabbnak szavazták meg tatai dandár menüjét. Megmutatjuk, hogy idén mivel készültek a katonák..
„Ágyúgulyás” sajtos-túrós pogácsával, palóc laska tépett mangalicával, balzsamecetes lilahagyma lekvárral és cheddar mártással, illetve palacsintába töltött mákosguba szilva chutney-val volt a menü
Fotó: Zetovics Márió / Forrás: 24 Óra

Külső helyszíneken, így akár a bakonyi gyakorlat alatt is tudnak friss, meleg ételt készíteni a katonáknak. Ebben nagy segítségükre van az úgynevezett gulyáságyú, vagyis a mozgókonyha. A gasztrofesztiválon is ebben a hatalmas „kondérban” készült a finom és nagy népszerűségre szert tett leves. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában