Oroszlány polgármestere

3 órája

Takács Károly: költözik a hivatal, ha tud

Az Oroszlányi Médiacentrum stúdiójában a város új polgármestere válaszolt a riporter kérdéseire. Takács Károlyt főként a terveiről kérdezték.

Baranyai Mihály

Oroszlány tíz év után visszatérő polgármestere, Takács Károly, az Oroszlányi Médiacentrumnak adott interjút. Mi most a terveire vonatkozó válaszokra térünk ki.

Takács Károly általános takarékosságra törekszik
Takács Károly általános takarékosságra törekszik
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Takács Károly csak két bizottságot tervez

A polgármester itt is elmondta – amint arról portálunk már beszámolt –, hogy az általános takarékosság jegyében a három állandó bizottságból csak két bizottság marad meg a tervek szerint: az egyik a pénzügyi és a humán bizottság összevonásával létrejövő pénzügyi és humán bizottság lesz, a másik pedig a város- és gazdaságfejlesztési bizottság.

A polgármesternek fontos az átláthatóság

Takács Károly az átláthatóság érdekében kérte fel a pénzügyi és humán bizottság vezetésére Rajnai Gábort, aki a felkérést el is fogadta – s így az OLPK dupla bizottsági elnökséget kapott, ami a polgármester szerint nagyon nagy mandátum. A város- és gazdaságfejlesztési bizottságot Gyuga Mihály fogja vezetni.

A bizottságokon kívül hangsúlyozott jelentőséggel fog működni a közbeszerzési munkacsoport – külön személyi díjazás nélkül.

Költözik a hivatal, ha tud

– Költözik a hivatal? – tette fel a kérdést Varga Gábor, a riporter.

– Igen, fog költözni, ha tud – felelte a polgármester. – Ahhoz viszont idő kell és előkészítés – tette hozzá. Véleménye szerint a szolgáltatóház, illetve városközpont projekt nem folytatódott. Ehelyett lomtároló lett az épületből. Ha az utóbbi tíz évben legalább csak koncepciótervek vagy részlettervek készültek volna, már akkor is előrébb lennének.

A polgármester hangsúlyozta, hogy nem ő akarja mindenáron költöztetni a hivatalt. Ebben a kérdésben korábban konszenzus volt. 2011-ben kezdték el ezt a munkát az első kormányablak kialakításával és a munkaügyi központ odaköltözésével. A polgármesteri hivatal költözéséhez kulturált új környezet kellene, amelyben minden hivatal egy épületbe kerülhetne. Tehát a költözésig sok stáció van még hátra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában