Szüreti fesztivál

Tegnap, 1:43

Baráti hangulatban telt a császári szüret

Végeláthatatlan lovas és traktoros sor vonult végig a település főútján. A hagyománynak megfelelően Császáron sem maradt el a szüreti fesztivál.

A lelkes tömeg délután egy órakor kezdte meg útját a falu egyik végéből a másikba. A több mint tíz helyen megálló szüreti felvonulás mindvégig jó hangulatban telt. Az úttest mentén kíváncsi szempárok figyelték a díszesebbnél díszesebb lovakat vagy éppen lovasukat. Hiszen állataikon kívül a zsokék maguk is viseletben pompáztak.

Szebbnél szebb viseletbe öltöztek a szüreti felvonuláson
Szebbnél szebb viseletbe öltöztek a szüreti felvonuláson
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Szebbnél szebb viseletbe öltöztek a szüreten

A traktorok vagy éppen lovaskocsikon közlekedők sem voltak kivételek, szinte mindenki szebbnél szebb viseletben tisztelte meg a szüretet. Az ünneplésben természetesen az sem volt akadály, ha valaki mindennapi öltözékben akart csatlakozni, mindenkit szeretettel fogadott és szívesen köszöntött Császár közössége.

Ki táncba ki pedig ostorcsattogtatásba kezdett
Ki táncba, ki pedig ostorcsattogtatásba kezdett 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Ki táncba ki ostorcsattogtatásba kezdett

Minden kínáló asztalnál szívesen megállt a vonulat. Itt a menet végét bevárva a helyi Kisbíró évösszegző versével és jókívánságaival köszönte meg a ház vendégszeretetét. A hölgyek örömtáncba, a férfiak pedig ostorcsattogtatásba kezdtek. Így tartott ez egészen addig, amíg úgy nem döntöttek, hogy tovább állnak.

Fergeteges tánc zárta a felvonulást

A felvonulók közül a kisebb és nagyobb néptánc csoportok aztán előadást tartottak a helyi pékségnél. Az ünneplő tömeg nagy tapssal díjazta fiatal táncostalpúak koreográfiáját. Ezután a település az este nyolc órától kezdődő és hajnalig tartó batyus bálra készült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában