Szüreti felvonulás

3 órája

Súr sem maradt szüret nélkül

Kellemes őszi idő és fergeteges szüreti hangulat fogadott minket Súron. A megyehatáron most hétvégén tartották a szüreti felvonulást.

Kemma.hu

Délután háromkor érkeztünk meg napunk utolsó állomására, Súrra. A lehető legjobb pillanatban csatlakoztunk a falu szüreti felvonulásához, hiszen a menet éppen a célegyenesben tartott, és fordult be a rendezvénytér előtt. Az Árpád vendéglőnél a finom bor és üdítő mellett lángossal várták a jó hangulatú tömeget.

Hosszú sorban haladtak a szüreti felvonulás résztvevői
Hosszú sorban haladtak a szüreti felvonulás résztvevői
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Igazi hagyományos szüreti felvonulás volt

A felvonuláson részt vettek kisebb nagyobb traktorokkal, lovakkal, dottóval, sőt, Csatka jóvoltából még egy lovasfogat is kísérte a menetet a hagyományoknak megfelelően. Az örömtáncok és köszöntések után a felvonulók elindultak rendezvénytérre. A falu polgármestere, Sógorka Miklós felajánlására mi is utánfutóra pattantunk. A traktor zaja mellett a hangszórókból a mulatós zene és a jóízű beszélgetés gondoskodott a kellemes utazásról.

Irigylésre méltó kényelmes megoldás a kanapén utazás
Irigylésre méltó, kényelmes megoldás a kanapén utazás
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Volt, aki kanapén utazott

Pillanatok alatt az esemény fő helyszínre értünk, ahol a gyerekeket ugrálóvár, körhinta és célba lövő várta. A megérkező tömeget figyelve vettük csak észre, milyen ötletes utasszállítókkal érkeztek a vendégek. Volt, ahol padot, vagy széket raktak a traktor mögötti utánfutóra, de a legkényelmesebb megoldásnak a kanapéval rendelkező pótkocsi tűnt. 

Mindenki jól érezhette magát

Az önkormányzat jóvoltából egy ezer forintos karszalag megváltása után mindenki annyiszor ülhetett fel a körhintára vagy lőhetett célba, ahányszor csak akart. A vigadalomba torkolló felvonulás következő programjáról a helyi óvodások, néptáncosok, illetve az oroszlányi mazsorettesek gondoskodtak. Természetesen a búcsúból sem hiányzott a vendégszeretet, aki csak kívánt és kért, gulyáslevest és innivalót kapott. A késő délutánig tartó szüreti fesztiválon kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában