Újszülött

2 órája

Izgalmas tatai éjszaka: otthon indult be a szülés, édesapja segítette világra csöppségét

A fájások után annyira felgyorsultak az események, hogy kórházba menni nem volt idő. A mentésirányító segítségével otthon vezette le a szülést az édesapa.

Már nagyon kíváncsi volt annak a tatai kismamának a csöppsége, aki nem tudott a kórházig várni, otthon bújt ki édesanyja pocakjából. Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számolt be arról, hogy csütörtök éjszaka kezdődtek a fájásai az édesanyának, aki harmadik babájával volt várandós. A szülés végül otthon történt.

Otthon vezette le a szülést az édesapa a mentésirányító segítségével
Otthon vezette le a szülést az édesapa a mentésirányító segítségével
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

Pillanatok alatt zajlott le a szülés 

A fájások után a pár azonnal a kórházba szeretett volna indulni, azonban az események felgyorsultak, így erre végül esély sem volt. A házaspár végül mentőt hívott. A mentésirányító azonnal több egységet is a helyszínre riasztott, majd felkészítette az édesapát az otthon szülésre. A telefonban instrukciókat adó mentős és az apuka segítségével az édesanya pillanatok alatt világra hozta egészséges kislányát.

Közben a riasztott egységek is a helyszínre érkeztek. Megvizsgálták az újszülöttet és anyukáját, akiket végül stabil állapotban szállítottak kórházba.

Idén már nem ez az első eset vármegyénkben, hogy az érkező baba nem akart várni a kórházba érkezésig. Májusban a kis Emma a mentőautóban érezte úgy, hogy neki most kell megszületnie. 

Júliusban a kis Alíz édesanyjához rohantak a mentők otthonukba. A mentősök a helyszínen megvizsgálták a kismamát, majd úgy ítélték meg, hogy már nincs idő kórházba menni, így a csöppség otthon jött a világra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában