Egészség

3 órája

Komáromban kiderült, hogyan tehetünk a sztrók megelőzéséért +fotók

A sztrók megelőzésére hívta fel a figyelmet a komáromi Rotary Club szombaton az Arany17 Rendezvényközpontban.

A délelőtt során a résztvevők érdekes előadásokat és gyakorlati tippeket hallhattak arról, hogy lehet elkerülni a sztrók kialakulását. Elhangzott, az egészségmegőrzésben a stresszoldásnak is fontos szerepe van, majd meridiántornán is részt lehetett venni. Simon Anett a jóga pozitív hatásairól beszélt, Lelovics Boglárka pedig a helyes táplálkozásra hívta fel a figyelmet. Kurdi Balázs mentő előadásából az derült ki, mi a teendő akkor, ha valakin a sztrók jeleit észleljük.

A meridián torna is hasznos lehet a sztrók megelőzésére
A meridiántorna is hasznos lehet a sztrók megelőzésére
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A résztvevőket szűrővizsgálatok is várták a Vöröskereszt komáromi szervezetének jóvoltából. Volt vércukor- és koleszterinszint mérés, EKG, érszűkület vizsgálat, testtömegindex mérés és demenciavizsgálat. A vizsgálatokat mindenki díjmentesen vehette igénybe. Népszerű volt emellett az illóolajos fejmasszázs is. Az esemény végén az észak- és dél-komáromi szenior örömtáncosok ropták a Szabadság téren, a tánchoz pedig bárki csatlakozhatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában