Gyász

1 órája

Szívszorító dátum: ekkor helyezik végső nyugalomra a gyermekek ezreinek gyógyítóját

Korszakos gyermekorvost gyászol a tatabányai kórház és szülők ezrei. Kiderült, mikor kísérik végső útjára dr. Békefi Dezsőt.

Kemma.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 82 éves korában örök nyugalomra szenderült dr. Békefi Dezső a tatabányai Szent Borbála Kórház Gyermekegészségügyi Egységének nyugalmazott osztályvezető főorvosa. A tatabányai kórház közösségi oldalán közölte, mikor temetik a korszakos gyermekgyógyítót.

Dr. Békefi Dezső nem csak a gyermekgyógyászat, többek között a diabetológia meghatározó alakja is volt egyben. Áldozatos munkáját többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, Batthyány-Strattmann László díjjal ismerték el, 2021-ben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete Príma-Díjban részesítette.

Sokak nagybetűs főorvosát október 21-én kísérik végső útjára Tatán, a Kocsi úti temetőben. A temetés 13 órakor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában