Újrahasznosítás

3 órája

Ruhagyűjtést hirdetett a Wamk

A kisbéri Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár csatlakozott a 2020 óta tartó Klubzsák programhoz. Október 29-ig tartó ruhagyűjtést hirdetett.

Varga Réka Antónia

A Klubzsák Programnak köszönhetően textil újrahasznosítási céllal ruhagyűjtést hirdetett a Wamk. Október 29-ig nyitvatartási időben várják a még jó minőségű használt ruhákból álló csomagot. 

Ruhagyűjtést hírdetett a kisbéri Wamk
Ruhagyűjtést hirdetett a kisbéri Wamk
Fotó: Csete Ilona / Forrás: Békés Megyei Hírlap

Október végéig tart a ruhagyűjtés

A program női, férfi és gyerek ruhadarabokat az alábbi módon fogad: összepárosított cipők, kézitáskák, sapkák, sálak, kalapok, fehérneműk, zokni, ágyneműhuzat, lepedő, függöny, törölköző és plüssök. Nem tudják elfogadni a paplant, takarót, párnát, szőnyeget, fürdőszobai szőnyeget, textildarabokat, anyagokat és a nem kész ruhákat sem. A gyűjtéshez szükséges zsákok elérhetőek a könyvtárban. Személyenként akár több zsákot is lehet kérni, vagy saját szatyorba is lehet pakolni, maximum tíz kilogrammig. A Wass Albert Művelődési Központ és Városi Könyvtár azt kéri, hogy a gyűjtés során csak tiszta és szakadásmentes tárgyakat adjanak le. A sérült vagy szennyezett darabokat nem tudják a programban elfogadni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában