Állatmentés

2024.10.10. 06:45

Megszelídítette és kézből eteti a vadállatot a síkvölgyi kis herceg

Nincs abban semmi különös, ha valaki egzotikus állatot tart otthonában. Az már inkább figyelemreméltó, ha valaki kezes báránnyá tesz egy vadállatot. Ekési Pál rókaszelídítési akciója néhány hét alatt profivá nőtte ki magát Síkvölgyön.

Kemma.hu

Nyers tojást iszik, de nyers csirkehús falatkákat is kap. Nem veti meg a kutyaszalámit, de a száraz kutyatápot sem. Ekési Pál rókaszelídítésben profi: hetekkel ezelőtt találkozott a vadállattal saját kertjében. Feltűnt neki, hogy eltűnt a papucsa...

Rókaszelídítés Síkvölgyön
Rókaszelídítés Síkvölgyön: Ekési Pál kezes báránnyá változtatott egy vadállatot
Forrás: Facebook/Ekési Pál

– Két hónapja vettük észre, hogy új kesztyű került a kertbe. Aztán eltűnt egy-egy kutyalabda és papucs is – kezdi mesélni nem mindennapi történetét a síkvölgyi porta tulajdonosa. Mint mondta, a kerttől nem messze, a szomszédságában húzódó erdő szélén rókalyukak vannak és minden bizonnyal az egyik lakó érkezett hozzájuk látogatóba. A nem várt vendégből rövidesen kezes bárány lett.

– Ma már a kezemből eszik, bejön a házba, sőt, tanulunk csibészelni is – nevet fel a síkvölgyi kis herceg, aki egy műanyag sípoló kacsát, Tást is kapott már a kis Vuk. Pali egyelőre nem adott nevet a rókának, a nemes feladatot az olvasók fantáziájára bízza. A név tehát még nem biztos, az viszont igen, hogy szívéhez ennyire rövid idő alatt milyen közel került az állat.

Nagyon jó hírről is beszámolhat portálunk, a síkvölgyi róka már fényes nappal is előmerészkedik és a többi háziállat mellett jól megfér. A róka mára már felveszi a szemkontaktust és kezd kialakulni a bizalom ember és vadállat között. Különös öröm ez a házigazdának, aki a közeljövőben is sajátos állatmentő akciót kezd ha a helyzet úgy kívánja. Ennek egyik vetülete, hogy Pali a hétvégén felkeresi a Rókales Alapítvány munkatársait, akiktől veszettség elleni tablettás vakcinát hoz legújabb gondozottjának, hogy a vadállatból biztosan ne legyen fertőző háziállat.

A rókaszelídítés csak hab a tortán

Több ízben beszámoltunk már arról, hogy a Síkvölgyön élő Ekési Pál különleges állatokat tart otthonában. Legutóbbi beszélgetésünk úgy zárult, hogy egy vízimadár lesz a következő a síkvölgyi portán, ahol már megfordult Károly, a Bennett-kenguru, Zsuzsi a törpemalac, Tomi a bullterrier és néhány tyúk is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában