Adomány

2 órája

Több mint 19 milliót gyűjtöttek a kórháznak a Richterrel - Esztergom megduplázza

A Richter Egészségváros látogatóinak segítségével hatalmas összeg gyűlt össze Esztergomban, amelyet egy fontos szűrőberendezésre költ a kórház.

Feleki Marietta

Mint korábban megírtuk, adománygyűjtéssel egybekötött egészségnap volt Esztergomban, a Széchenyi téren a Richter Egészségváros rendezvényén. A nap folyamán a résztvevők egy QR-kód segítségével gyűjtötték az adománypontokat, amelyeket aztán a Richter Gedeon Nyrt. forintosított, és a Vaszary Kolos Kórház számára adományoz egy új csontsűrűségmérő berendezés beszerzésére.

Több mint 19 milliót gyűjtöttek a kórháznak a Richterrel - Esztergom megduplázza
Kozma Róbert, dr. Pák Péter és Steindl Balázs az adomány átadásán
Fotó: F.M. / Forrás:  24 Óra

A rendezvény végén Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója bejelentette: a résztvevők segítségével összesen 19 millió 928 ezer 500 forint gyűlt össze. Az összeget tartalmazó plakátot ünnepélyesen át is adta dr. Pák Péternek, az esztergomi kórház igazgatójának. 

Közösen, Esztergom és a Richter

Mint megírtuk, Hernádi Ádám, esztergomi polgármester ígéretet tett arra, hogy a nap végére összegyűlő összeget a város megduplázza, és azt adományozza a kórháznak.

Kozma Róbert részletezése szerint egyébként az Egészségváros online közvetítésén 1300 aktivitás volt, az Egészségsétán több mint 400-an, a szűréseken több mint kétezren vettek részt. A szűréseken egyébként 300 esetben mutattak ki enyhe, 150 esetben nagyobb, míg 40 esetben extrém mértékű eltérést. A nap folyamán 3 látogatónak orvosi ellátásra is szüksége volt.

A Richter Egészségnapon 26 ezren vettek részt összesen, így a Richter által alapként felajánlott 3,5 millió forint mellé gyűjtötték a látogatók a végösszeget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában