Forró helyzet

3 órája

Októberben még erős hanghatások várhatók az oroszlányi erőműből

A CHP-Invest a lakosság türelmét kéri. Októberben még erős hanghatásokra kell számítani az oroszlányi erőmű kazánjainak üzembe helyezése érdekében.

Baranyai Mihály

Az oroszlányi erőműből októberben is erős hanghatások várhatók

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Az OVTV és lapunk korábban beszámolt róla, hogy az oroszlányi erőműben üzembe helyezés előtt forró gőzzel fúvatva kell megtisztítani 1-es és a 2-es kazán, illetve a csövek belső falait attól a fémreszeléktől, mely a gyártás és a szerelés során került a rendszerbe. Máskülönben az el nem távolított fémszennyezés károsítaná a villamos energiát előállító egység, a turbina lapátjait.

Az oroszlányi erőműből októberben is erős hanghatások várhatók
Az oroszlányi erőműből októberben is erős hanghatások várhatók
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Az oroszlányi erőmű okozta erős hanghatások 20-30 percesek lesznek

Oroszlány honlapja most arról tájékoztatja a lakosságot, hogy több alkalommal történik még kifúvatás, amely alkalmanként 20-30 percig erős hanghatással jár. A kifúvatások október 31-ig tartanak, vasárnap kivételével minden nap, a 8 és 18 óra közötti időszakban.

Hangtompító nem használható

Műszaki okokból a hangtompító berendezés nem használható ezekben a munkálatokban. A kifúvatások minden esetben felelős szakmai irányítással és ellenőrzéssel történnek. A rendkívüli hanghatás miatt a CHP-Invest Kft. vezetősége kéri a lakosság megértését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában