Duna Múzeum

3 órája

Hej halászok, halászok

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül október 19-én 10-16 óráig  családi napot tartanak a múzeumban "Hej halászok, halászok, mit fogott a hálótok?"címmel.

Az esztergomi  Duna Múzeum számtalan, vizeink krónikájához köthető emléket őriz. Vizeink valamikor bővelkedtek halakban. A hozzá köthető foglalkozások, mesterségek közül ezen a napon a halászathoz tartozó tárgyakat, egyéb emlékeket vesszük górcső alá, és mutatjuk be a látogatóknak. A gyerekeket horgászjáték, halfelismerő feladatok, alkotósarok, a nagyobbakat látványtári bemutató, halbiológus és horgászfortélyok várják. Halászcéh levelet lehet készíteni, régi toll, tinta, tintapárna is rendelkezésre áll. Mi hajtja a hal testét? Miért nem dől el úszás közben? Varga Nimród és Péter Alex az ELTE biológus hallgatóitól a halakról osztanak meg érdekességeket. A Duna Múzeum halászattal, horgászattal kapcsolatos gyűjteményi darabjairól, az esztergomi halászatról tartanak tematikus tárlatvezetést a muzeológusok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában