Verseny

2 órája

Több száz gyerek futotta körbe a tavat +fotók

Több száz gyerek futotta körbe a Rüdiger-tavat csütörtökön kora délután. Nem csupán a komáromi, hanem a környező települések diákjai is rajthoz álltak a tófutáson.

Körtvélyfáy Dina

A gyerekek már a hivatalos kezdési időpont előtt jó húsz perccel elkezdtek bemelegíteni. Ezt követően Vörösházi Tibor, a Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusa köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, eredetileg múlt héten rendezték volna meg a versenyt, de az akkori esős idő miatt egy héttel el kellett halasztani. Köszönetet mondott azért is, hogy Komárom valamennyi általános iskolája képviselteti magát a rendezvényen és több száz gyerek csatlakozik a programhoz.

Sok gyerek szurkolt a tófutáson
Sok gyerek szurkolt a tófutáson
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Felidézte, a tófutás gondolata több évtizede fogalmazódott meg a Petőfi-iskola falain belül. Szerették volna, ha az őszi időszakban van egy olyan futóverseny, ahol az iskolák legügyesebb futói állnak rajthoz. Külön kiemelte Andrási Mihály testnevelőt is, aki az egyik alapítója volt ennek a megmérettetésnek.

A gyerekek több korosztályban indultak, a Rüdiger-tavat kellett körbefutniuk, a rajt előtt pedig az aradi vértanúkról is megemlékeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában