Fociedző

3 órája

Gyémánt oklevelet kapott az osztályfőnök

Simon Tibornak, sok éven át kifejtett, értékes szakmai tevékenysége elismeréseként, diplomája átvételének 60. évfordulója alkalmából, Gyémánt Oklevelet adományozott az Eötvös Lóránd Tudományegyetem.

Az ELTE bölcsészettudományi karán végzett szakembertől megtudtuk, hogy az ünnepség helyszíne az intézmény jogtudományi karának díszterme volt. Itt életében most járt másodszor. az 1959-es tanév nyitányán itt fogadta gólyává a rektor. A kezdet és vég gondolatkörről a gyémántdiplomás tanár úr reménytelinek nevezte, hogy az ünnepségen hat kilencvenhárom éves vehetett át Rubin Oklevelet.

A pedagógus családból származó Simon Tibor a kalocsai gimnáziumban érettségizett. Tanulmányait folytatva, diplomája átvétele után az esztergomi Bottyán János Gép- és Műszeripari Technikumban kezdett tanítani. Tagja volt a pedagógus szakszervezet városi elnökségének, vezetője lett az iskolai közalkalmazotti tanácsnak. A sort lehetne folytatni, de amit sok helybeli szerint nem lehet kihagyni, elnöke volt az Esztergomi Sportegyesületnek, amely felnőtt focicsapata megyei bajnok lett.

Az utolsó bottyános technikusok 1972-ben végzett IV. c osztálya csapatának van miről beszélgetnie. Évente találkoznak. A főhelyen mindig Simon Tibor ül. F. K.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában