Figyelem

2 órája

Gyalogolj az életedért: még a Turul-emlékmű is rózsaszínbe borult

Huszonharmadik alkalommal szervezte meg az Érted Szövetség a Gyalogolj az életedért! elnevezésű figyelemfelkeltő menetet, amely a szűrővizsgálatok, azon belül az emlőszűrések rendszerességére hívja fel a figyelmet.

Kemma.hu

Az egész nap tartó esőzés ellenére is sokan döntöttek úgy, hogy részt vesznek és rózsaszín lufikkal, most pedig stílszerűen rózsaszín esernyőkkel hirdetik az emlőszűrés rendszerességét. Az idén is megtartották a Gyalogolj az életedért programot.

Gyalogolj az életedért program Tatabányán
Gyalogolj az életedért menet a tatabányai kórház elől indult
Forrás: Facebook/John Katalin

Hosszú évek óta az egyik fővédnöke a gyaloglásnak John Katalin önkormányzati képviselő, aki családi érintettsége miatt boldogan vállalja ezt a fontos szerepet és hívja fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Schmidt-Tóth Piroska volt a program másik fővédnöke, díszvendég pedig Bencsikné Szász Mónika és Dr. Dombi Péter főorvos. Erre a pénteki napra (október 4.) a Turul madár is színt váltott és rózsaszínben pompázott.

Az idén is a Szent Borbála kórház elől indult a tömeg és a hídon át az Életfáig gyalogoltak. Kiemelték: ma már nemcsak a hölgyeket sújtja ez a kór, egyre több férfinál is diagnosztizálják. Hozzátették, hogy az akció hetében, hónapjában megfigyelhető, hogy többen keresik fel orvosukat, a kórházat, és végeztetik el magukon a szűrővizsgálatot.

Gyalogolj az életedért program Tatabányán
Az Életfáig tartott a menet
Forrás: Facebook/John Katalin

Hazánkban, a nők körében egyébként a második helyen álló daganatos megbetegedés az emlőrák. Évente 7-8 ezer új esetet diagnosztizálnak, és nagyjából a betegek egy harmada belehal a betegségbe, annak szövődményeibe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában