Fogas kérdés

1 órája

Elindult a fogorvosi ügyelet: kiderült, kizárólag kik és miért vehetik igénybe

Már sok helyi lakos várta, hogy elinduljon a régóta várt szolgáltatás a városban. Most az is kiderült, hogy kizárólag kik és miért vehetik igénybe a fogorvosi ügyeletet.

Kemma.hu

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, hosszú idő után október 1-jén elindult Esztergomban a fogorvosi ügyelet. Az esztergomiaknak eddig Tatabányára vagy a fővárosba kellett utazniuk, ha valami problémájuk volt. Ennek most vége. Azonban nem mindenki veheti igénybe a szolgáltatást, amelyről az is kiderült, hogy pontosan milyen fogproblémával mehetünk az ügyeletre.

A fogorvosi ügyeletre egyelőre nem mehet bárki Esztergomban
A fogorvosi ügyeletre egyelőre nem mehet bárki Esztergomban
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

A fogorvosi ügyelet nem mindenkinek jár

Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán fejtette ki posztjában, hogy az október 1-jétől beinduló ügyeletet a Crown Dentál Praxis és Labor Fogászati Kft. látja el pihenőnapokon és munkaszüneti napokon 7 órától 13 óráig. A rendelő pedig a Petőfi Sándor utca 11. szám alatt található. A városvezető azt is részletezte, hogy kizárólag milyen baj, probléma esetén mehetnek a fogfájósok a fogorvosi ügyeletre.

Tünetek, amelyekkel az ügyelethez lehet fordulni:

  • fogeltávolítás
  • vérzéscsillapítás
  • idegentest-eltávolítás
  • törött fog lecsiszolása
  • gyökércsatorna megnyitása
  • valamint az ezekhez szükséges érzéstelenítés és fogászati röntgen

A polgármester hozzátette, hogy a páciensek vigyék magukkal lakcímkártyájukat és TAJ-kártyájukat. A poszt alatt a legtöbbeket az érdekelte, hogy a fogorvosi ügyelet mindenki számára elérhető-e. Kommentben Hernádi Ádám erre is választ adott. Kifejtette, hogy az ügyelet jelenleg csak esztergomi lakcímkártyával vehető igénybe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában