Szüreti vigadalom

3 órája

Óriási fotóválogatás: Nézd, hogyan éltették a szüreti hagyományokat Császáron!

Az ősz beköszöntével elérkezünk a nyárbúcsúztató hagyományok időszakába. Ehhez tartoznak a szüreti fesztiválok, felvonulások is. Ezúttal a császári szüreti ünneplés hangulatát örökítettük meg képeken.

Varga Réka Antónia

Október kellős közepén nem találhatnánk jobb programot, mint egy szüreti fesztivált, ahol a település apraja-nagyja ünnepel, vidáman éltetve a hagyományokat. A császári szüreti felvonulásra látogattunk el, és garantáljuk, hogy fotóinkat látva te is szívedbe zárod a bakonyaljai települést és lakóit.

Remek hangulatban telt a császári szüreti felvonulás
Remek hangulatban telt a császári szüreti felvonulás 
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

Mutatjuk, milyen volt a szüreti felvonulás

A gyönyörűen felöltöztetett és -díszített lovakon, illetve traktorokon vonuló tömegben mindenkinek jutott hely egy járgányon. Annyi traktor vagy éppen lovaskocsi volt, hogy senkinek sem kellet gyalogszerrel végigmennie a falun. A felvonulók minden vendégszerető porta terített asztalánál megálltak és fogyasztottak. Volt belőlük bőven. A kisbíró pedig jókívánságokkal és évösszegző verssel köszönte meg a finom bort és falatokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában