Önkormányzat

2 órája

Eldőlt: két alpolgármestere lesz Tatának

Sikerült megegyeznie a város új képviselő-testületének. Michl József polgármester szerdára összehívta az alakuló ülést, ahol összesen kilenc új képviselővel indulhat el a munka.

Kemma.hu

A tervek szerint október 2-án, vagyis szerdán alakult volna meg az új tatai testület, a júniusi önkormányzati választás eredménye alapján. Azonban Michl József polgármester a szeptemberi ülésen bejelentette, hogy elhalasztják az új testület eskütételét. Egy ideig kérdéses volt az új dátum, ugyanis a leendő képviselőknek több vitás kérdésben sem sikerült megegyezniük.

A polgármester valamint a települési nemzetiségi önkormányzati választások eredményeiről szóló határozatok jogerőre emelkedtek. A választás eredményes volt. Így Tata polgármestere is átvette a következő 5 évre szóló megbízólevelét.
Tata polgármestere október 1.-től továbbra is Michl József lesz 
Fotó: tata.hu

Végül egy héttel később, október 9.-én tartják meg a tatai alakulóülést, ahol a polgármesteren kívül csak Bogári Zoltán, illetve Robozné Schőnfeld Zsuzsanna tehet esküt a régi testületből. A tata.hu oldalán közzé tett előterjesztés szerint már a két új tatai alpolgármester személye is eldőlt. Eszerint dr. Szerencsi Richárd képviselőt társadalmi megbízatású alpolgármesternek és Kvittung Dániel képviselőt főállású alpolgármesternek jelöli Michl József.

Két alpolgármester lesz

Mint arról korábban beszámoltunk, a júniusi önkormányzati választáson a regnáló polgármester, Michl József nyert, igaz csak 97 szavazattal előzte meg a Füge polgármesterjelöltjét. A szavazatok száma alapján a Fügének 5 képviselője, míg a Fidesz-KDNP-nek 4 jutott be a testületbe. A kompenzációs listáról pedig mindkét szervezetnek további 1-1 tagja vehette fel mandátumát. Illetve a kompenzációs lista alapján ülhet be a testületbe a TETT polgármesterjelöltje is. Vagyis a Füge 6, a Fidesz-KDNP 5, a TETT pedig 1 képviselője alkot októbertől testületet Tatán.  Az alakuló ünnepségen az eskütételek után szó lesz az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról, a polgármesteri illetményről, alpolgármesterek illetményéről, illetve megválasztják az új bizottsági tagokat is. Zárásként Michl József fogja ismertetni programját. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában