Siker

2 órája

Több tízezer métert futottak a bakonysárkányi diákok

Eseménydúsan zárta a szeptembert a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola. A Magyar Diáksport Szövetség huszadik születésnapja alkalmából több tízezer métert futottak. Kicsik és nagyok, szülők, diákok, tanárok közösen dolgoztak az eredményért.

Kemma.hu

Szeptember 27-én a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskolában a diákok és tanárok egy különleges sporteseményen vettek részt, amely nemcsak a mozgás öröméről, hanem egy különleges évforduló megünnepléséről is szólt. A Magyar Diáksport Szövetség huszadik születésnapját ünnepelte, amelyre a Magyar Diáksport Napja alkalmából számos iskola szervezett saját programot. 

A Magyar Diáksport Szövetség jubileuma alkalmából több tízezer métert futottak a diákok
A Magyar Diáksport Szövetség jubileuma alkalmából több tízezer métert futottak a diákok
Forrás: Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola/Facebook

Kitartóan futottak a diákok

Az iskola úgy döntött, hogy az ajánlott, minden évben visszatérő programelemet – az adott évnek megfelelő méter lefutását – nem egyszerűen teljesítik, hanem megsokszorozzák. Így 2024-ben, a tanulók összesen 224-szer futották le a 2024 méteres távot, ezzel méltón ünnepelve a Magyar Diáksport Szövetség jubileumát.Minden osztály, minden diák becsületesen teljesítette a kitűzött célt: mindannyian lefutották a 2024 métert. Sőt, voltak olyanok, akik többször is nekivágtak a távnak, ezzel támogatva kisebb társaikat, és bizonyítva saját kitartásukat.

Az iskola összetartó közössége nem csak a diákokra korlátozódott; az osztályfőnökök, pedagógusok, és a szülők is aktívan részt vettek, példát mutatva és bátorítva a gyerekeket. Az iskola közössége büszkén zárta a napot. Az eseményt Molnár Gábor, az iskola testnevelő tanára szervezte, és sikeresen koordinálta a futás lebonyolítását. Emellett köszönet illeti a helyi polgárőröket, Kőfaragó Jánost és Horváth Tímeát, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az akció biztonságos és zökkenőmentes legyen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában