Mofetta

4 órája

Áttörést jelent a betegek gyógyításában a természetes eredetű szén-dioxid alkalmazása

Különleges téma is szóba került a Tatabányai Múzeumbarátok legutóbbi klubdélutánján. A Mofettáról mint tradíciós gyógymódról szólt dr. Csáky Csaba egyetemi docens, a Mofettával, Széndioxid Terápiával az Egészségért Nemzetközi Egyesület elnöke.

Sugár Gabi

Korábban már beszámoltunk arról, hogy nagy áttörést jelent a betegek gyógyításában a természetes eredetű szén-dioxid alkalmazása, a Biovak. A szív- és érrendszeri, a stroke, a diabéteszes (fekélyek, sebek), az amputáció, a csontritkulás, a mozgásszervi-idegrendszeri betegségek ellen, a megelőzésre, az életminőség, a közérzet javítására is kiváló terápiás eszköz a természetes eredetű szén-dioxid biztonságos, minőségi, gazdaságos, szélesebb körű alkalmazása.

Balogh Csaba bányamérnök az alkalmazott gyógymód használatáról, tapasztalatairól szólt. A nyáron ugyanis közösségi oldalán posztolt egy fotót, ahol saját kertjében is alkalmazza a száraz szén-dioxid-fürdőkabint, a Mofetta kínálta terápiát.

Dr. Csáky Csaba korábbi nyilatkozatában elmondta: vármegyénkben a tatai rehabilitációs kórházban nemrég indították újra a kezelést. Folyamatosak a komáromi gyógyfürdőben és a kórházban, és most kezdődött el Esztergomban, az Aquasziget Gyógyászati részlegen, ahol már a komplex fizikoterápiás eszközök között szerepel a száraz szén-dioxid-fürdőkabin is. Tervezik az oroszlányi rendelőintézetben is a bevezetését.

Az elnök kiemelte: a nehezen gyógyuló, fekélyes sebek esetén nem lehet vizes kezeléseket alkalmazni, a száraz forma zsákos vagy kabinos alkalmazása viszont ezeken a területeken is használható. 
Az egyesület szorgalmazza, hogy minden rehabilitációs intézményben, járóbetegrészlegen legyen elérhető ez a gyógyászati technika.

– Annál is inkább, mivel az utóbbi időben a szépség-, a wellness-, a fitnesziparban is megjelent ez a terápia: a szén-dioxid a bőrön át felszívódva a keringést támogatja, tágítja az ereket. Természetes és fájdalommentes – tette hozzá dr. Csáky Csaba.

Mint arról beszámoltunk, dr. Csáky Csaba nemrégiben a Magyar Kézművességért Díj arany fokozatú elismerését is átvehette.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában