Lelkesek a kisbéri állatmentők

2 órája

Az állatvédelemé volt a főszerep az iskolákban

A legkisebbek figyelmét is felhívták az állatvédelemre a kisbéri állatvédők. Október az állatok hónapja, az állatok világnapja is ekkor van. Játékos feladatokkal népszerűsítették a menhelyi munkát.

Varga Réka Antónia

Október mindig különleges időszak az állatvédelem szempontjából, hiszen ebben a hónapban van az Állatok Világnapja is. Az Életet az állatoknak állatmentő szolgálat  idén is kiemelkedő figyelmet szentelt ennek az eseménynek, amelyet az állatvédelem hete követett. Az időszak alatt számos helyi intézmény, köztük óvodák és iskolák hívták meg a szervezet munkatársait, hogy előadásokat tartsanak a gyermekeknek a helyes állattartásról, a felelős állatgondozás fontosságáról, valamint az állatokkal való tiszteletteljes bánásmódról.

Nem csak az állatok világnapjakor fontos az állatvédelem. Játékos feldatokkal és bemutatókkal népszerűsítették az állatvédelemet és a felelős állattartást a kisbéri állatmentők
Nem csak az állatok világnapjakor fontos az állatvédelem. Játékos feldatokkal és bemutatókkal népszerűsítették az állatvédelemet és a felelős állattartást a kisbéri állatmentők
Forrás: Életet az állatoknak-Kisbér és környéke/Facebook

Az állatok világnapja után is az állatvédelmé a főszerep

Az állatvédelmi oktatás célja az volt, hogy már fiatal korban tudatosítsák a gyermekekben az állatokkal kapcsolatos felelősséget és az empátia jelentőségét. Az oktatások nemcsak érdekes és hasznos információkat nyújtottak a gyermekek számára, mind ezt nem a megszokott tantermi környezetben , hanem egy gyakorlatias megközelítésben élményszerűvé tették az állatvédelem fogalmát, amely hosszú távon formálhatja a jövő generációjának hozzáállását. A szervezet munkatársai örömmel tapasztalták, hogy rengeteg adomány gyűlt össze a menhely számára, amelyekkel hozzájárulhatnak az ott élő állatok jobb ellátásához és életkörülményeik javításához.

A diákok a kilátogató menhelyet adományokkal támogatták
A diákok a kilátogató menhelyet adományokkal támogatták
Forrás: Életet az állatoknak-Kisbér és környéke/Facebook

Az adományok sem maradtak el

A kisbéri állatmenhely három intézményben jártak. A Kisbéri Petőfi Iskolában, a Kisbéri Gyöngyszem Óvodában és az Etei Általános Iskolában, Mindegyikm intézmény a meghívás mellett adománygyűjtést is szerveztek nekik. Az adományozó szülők, tanárok és gyermekek nagylelkűsége lehetővé tette, hogy a menhely sokkal több élelemmel és egyéb szükséges eszközzel lássa el az állatokat. 

Más intézményekbe is ellátogatnának

Az állatotthon dolgozói remélik, hogy ez a pozitív kapcsolat és az együttműködés tovább folytatódik, és hogy a közös erőfeszítésekkel még többet tudnak tenni a menhelyen élő állatokért. Hangsúlyozták, hogy az ilyen akciók nemcsak az anyagi támogatás miatt fontosak, hanem azért is, mert a közösség figyelmét is felhívják az állatvédelem fontosságára, és segítenek tudatosítani, hogy minden egyes apró hozzájárulás hatalmas különbséget jelenthet az állatok életében.

Dolcsi is otthonra lelt

Az Életet az Állatoknak állatmentő szolgálat megállás nélkül keresi és segíti a gyámoltalan kiskedvenceket. Az állatvédelem népszerűsítése mellett természetesen nem zárkóznak el senkitől, legyen szó, újszülött vagy már tizenéves négylábúról, ott segítenek ahol tudnak. Jelenleg is több tíz kutya vagy éppen cica várakozik náluk szerető gazdájára. Örökbefogadási szándék esetén az állatotthon közösségi oldalán minden információ megtalálható. Legutóbb egy imádni való spicc Dolcsi kereste és találta meg örök otthonát a szervezeten keresztül.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában