Versenyképes bérek

3 órája

Háromszáz munkavállalót kerestek az állásbörzén + fotók

Összesen 22 cég és szervezet kínált mintegy 50 pozícióban állást október 17-én, csütörtökön Komáromban. Az állásbörze kiállítói több mint 300 munkahelyre vártak jelentkezőket.

Goletz-DeáK Viktória

Irodai, könnyű fizikai, fizikai és részmunkaidős állásra is várták a jelentkezőket Komáromban október 17-én a vármegyei kormányhivatal által szervezett idei második állásbörzén.  A különböző standoknál a környék legjelentősebb vállalatai mellett a rendőrség, a katasztrófavédelem és a honvédelem is invitálta az érdeklődőket. A felvidékről is érkeztek munkaadók, illetve munkavállalók is. A csütörtöki állásbörze kínálatában mindenki megtalálhatta a számára megfelelő ajánlatot. 

Összesen 22 cég, illetve szervezet kínált mintegy 50 pozícióban állást csütörtökön Komáromban. Az állásbörze kiállítói több mint 300 munkahelyre vártak jelentkezőket.
A komáromi állásbörze megnyitóján Czunyiné dr. Bertalan Judit és dr. Kancz Csaba mondott köszöntőt
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

A Szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház adott otthont a Komárom-esztergomi kormányhivatal idei második állásbörzéjének. Az eseményt Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és dr. Kancz Csaba főispán nyitotta meg. 

Nagy segítség az állásbörze

Az országgyűlési képviselő a jelenlevőknek elmondta, hogy vármegyénk szerencsés helyzetben van, mert sok a munkáltató.
– Nagy dolog az, hogy évről-évre létrejön egy olyan kiállítás, börze, ahol a térség a munkaadók jelenlétével megpróbálja megszólítani azokat az aktív korú munkavállalókat, akiknek van még lehetőségük a munka világában. Az ország szerencsésebb részén élünk, egy szerencsés vármegyében, ahol más a feladat, mint az ország keleti felében – emelte ki Czunyiné dr. Bertalan Judit.

– A Komáromi járásban az álláskeresők száma alacsonyabb, mint 2 százalék. Ezért a feladat is nehéz, ugyanis azt látjuk, hogy a munkáltatók számára a jó, szakképzett és megfelelő munkaerő a versenyképesség megtartásának alapfeltétele. Ezért elmondható, hogy pár éve megindult egyfajta bérverseny a munkavállalók megszerzésére. A legnagyobb érték ugyanis a jó munkaerő – szögezte le az  országgyűlési képviselő, hozzátéve, hogy a vármegye munkaerőpiacának jelenleg az egyik legnagyobb feladata a munkavállalók elérése és megszerzése. Ennek biztosít jó helyszínt az állásbörze.
Dr. Kancz Csaba főispán, arról beszélt, hogy ezeket a rendezvényeket nem csak a munkanélküliek keresik fel, hanem azok is, akik munkahelyet szeretnének váltani. 
– A mindennapokban nehéz egy céget elérni, sok esetben át kell menni egy adminisztráción. A mai napon ezt megkönnyítjük. Oda lehet lépni az asztalokhoz, közvetlenül lehet beszélni a munkaadókkal. Illetve az eseményen jelen vannak a kormányhivatal munkatársai is, akik különböző képzésekben is tudnak segíteni az álláskeresőknek – mondta a főispán, aki jó álláskeresést kívánt mindenkinek.  

Versenyképes ajánlatok

A 30 éves Kompress Nyomdaipari Kft. Hr osztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy több gépkezelői, illetve betanított munkakörben is keresnek embert. De irodai munkákra is várják a jelentkezőket. A komáromi cég cafetériát, napi étkezési hozzájárulást, utazási támogatást, illetve a túlórák kifizetését ajánlja az alapbéren túl a munkavállalóknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában