Roma önkormányzat

2 órája

Alakulóülést tartott az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Alakulnak a nemzetiségi önkormányzatok. A szlovák nemzetiségi önkormányzat után megtartotta alakulóülését a megújult Oroszlányi Roma Önkormányzat is.

Baranyai Mihály

A polgármesteri hivatal tanácstermében tartotta meg alakulóülését a megújult Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat október 14-én hétfőn – amint arról az Oroszlányi Médiacentrum tudósított. Az eseményen jelen volt Takács Károly polgármester is.

Megtartotta alakulóülését a megújult Oroszlányi Roma Önkormányzat is
Megtartotta alakulóülését a megújult Oroszlányi Roma Önkormányzat is
Forrás: Takács Károly / Facebook

Az esemény a magyar himnusz közös eléneklésével indult. Ezután Németh Gábor, a helyi választási bizottság elnöke tájékoztatta a megjelenteket a június 9-én tartott nemzetiségi önkormányzati választás eredményeiről. Azt is említette, hogy a választásra jogosultak 50 százaléka – 626-ból 313 választó – jelent meg a szavazófülkékben.

A nemzetiségi önkormányzat tagjai ezután esküt tettek.

Nyári Tamás Krisztián, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, hogy tősgyökeres oroszlányiként szívügyüknek tekintik az oroszlányi romaság segítését. Az előttük álló öt évben szeretnék a közösségi összetartozásukat megerősíteni. A városban már meglévő és kialakulóban levő problémákat meg akarják szüntetni mindenképpen – mint mondta, ez a legnagyobb célkitűzésük.

A képviselők ezután megválasztották a tisztségviselőiket. A tagok 5 igen szavazattal választották meg Nyári Tamás Krisztiánt elnöknek, Poczók Jánost pedig elnökhelyettesnek.

Az esemény zárásaként a megjelentek közösen énekelték el a roma himnuszt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában