Választás

6 órája

Esküt tettek Tata új képviselői és a polgármester +fotók

A tervezetthez képest egy héttel később tette le esküjét Tata új képviselő-testülete. Az alakuló ülésen többek között kiderült, hogy egy új bizottságot is alakít a város.

Kemma.hu

Zsúfolásig megtelt a tatai városháza díszterme, ahol a testületi-üléseket szokták tartani. Sokan voltak kíváncsiak az új testület alakuló ülésére, ahol most először hoztak döntést az új képviselők. A Himnusz eléneklése után a választási bizottság nevében Vámosi László elnök köszöntötte az egybegyűlteket, majd ismertette a június 6-i önkormányzati választás eredményeit, illetve az új testület összetételének alakulását: a Füge 6, a Fidesz-KDNP 5, míg a TETT 1 képviselője kapott széket a testületben. Ezután a 12 képviselő, majd külön Michl József polgármester is ünnepélyesen elmondta esküjét.

A tervezethez képest egy héttel később tette le esküjét a Tata új képviselő testülete. Az alakuló ülésen többek között kiderült, hogy egy új bizottságot is alakít a város.
Tatán is megtartotta alakuló ülését az új testület. A képviselők és a polgármester is elmondta esküjét. 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Az eseményen részt vett Komárom-Esztergom vármegye főispánja, dr. Kancz Csaba is, aki köszöntőjében gratulált és jó munkát kívánt az ötödik ciklusát kezdő polgármesternek, Michl Józsefnek, illetve az új képviselőknek. Majd felidézte, hogy milyen érzés volt számára 18 évvel ezelőtt, amikor először mondta el képviselőként az esküjét. 

Az alakuló ülésen tett eskü szerint kell dolgozni

– Minden alakuló ülés sokat jelent azoknak a képviselőknek, akik először kezdik szolgálatukat a köz érdekében. Eszembe jutott, hogy 18 évvel ezelőtt a torkomban dobogott a szívem, amikor az eskü szöveget el kellett mondani. És hogy milyen nehéz volt az első testületi üléseken a saját gondolataimat megfogalmazni. Én arra biztatok minden képviselőt, hogy legyen bátor és a település érdekében, ahogyan az eskü szövegében is elhangzott, a legjobb tudása szerint tegyen meg mindent – biztatta az új képviselőket a főispán, aki elmondta, hogy ez a harmadik alakuló ülés Tatán, amin részt vesz.

– A választópolgárok döntése alapján talán most alakul ki egy olyan szituáció, hogy igazán a konszenzus keresés és az együttműködés lesz a következő évek egyik legfontosabb feladata. Nagyon bízom benne, hogy a város fejlődésének az érdekében ezt a feladatot sikerrel veszi a település. A kormányhivatal részéről mi egy kicsit háttérben vagyunk. Az önkormányzatok szabad cselekvését tiszteletben tartva akkor lépünk fel, ha segíteni kell, vagy problémás eset van. Nyilván mindig, minden feladatot nem sikerül majd megoldaniuk. De én azt kívánom mindenkinek, hogy az ötödik év végére úgy érezzék, hogy igazán sikeres munkát zártak – kívánta dr. Kancz Csaba. 

Új bizottság alakult

Az új képviselő-testület első szavazását is megtartotta az alakuló ülésén. Ebben a Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadásáról döntöttek. Michl József a legfontosabb változásokat kiemelve elmondta, hogy a korábbiakhoz hasonlóan, a következő 5 éves ciklusban is két alpolgármestere lesz a városnak. Azonban az önkormányzat munkáját segítő két bizottságot átalakították és egy újat is létre hoztak. Ezentúl a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság 5 fővel, a Humán Bizottság szintén 5 fővel, illetve a Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság 9 fővel fogja a testületi-ülések előtt véleményezni a benyújtott előterjesztéseket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában