Sipos Vidámpark

2024.09.01. 11:23

Adjon a Jóisten még 10 évet! - 80 éves lett a vidámparkos dinasztia lelke, Ilonka néni

Egymást érték a köszöntők a gyönyörűen feldíszített szobában. Az ünnepelt mosolyogva állt a hatalmas virágcsokrok mellett. Látva a szűnni nem akaró vehemenciáját, hihetetlen, hogy a Sipos Vidámpark lelke, az örökmozgó Sipos Lászlóné, Ilonka nyolcvanesztendős lett.

Sugár Gabi

Pedig az. Legalábbis azt mondják róla, hogy az idén töltötte be a nyolcvanadik életévét. Ahogy Sipos Lászlóné, Ilonka az élete, úgy e kerek szülinap sem volt szokványos. Gyönyörű, fehér hímzésekkel díszített ruhában mosolygott, amikor a vidámparkos családtagok, közeli ismerősök léptek hozzá, hogy gratuláljanak neki Tatabányán, a Tulipános Házban szervezett születésnapi eseményen. 

Augusztus utolsó hetében a tatabányai Tulipános Házban az ünnepelt Siposné Ilonka szerettei körében. A vidámparkos dinasztia apraja-nagyja összegyűlt a jeles alkalomra
Augusztus utolsó hetében a tatabányai Tulipános Házban az ünnepelt Siposné Ilonka szerettei körében. A vidámparkos dinasztia apraja-nagyja összegyűlt a jeles alkalomra
Forrás: Beküldött

Lánya titokban szervezte a születésnapi ünnepséget 

– Nem nagyon szeretem a felhajtást – mondta később kérdésemre. Különösen, ha róla szól minden. Lánya, Melinda azonban nem így gondolta, és a legközelebbi hozzátartozók, kedves ismerősök közreműködésével szervezte meg titokban a születésnapi programot, amely bővelkedett meglepetésekben. 

Az ország különböző részéről érkeztek az ünneplők. Ilonkának három gyermeke van: Tímea, aki Nagykőrösről érkezett. Zsolti és a legifjabb Melinda Tatabányán él családjával. Unokái, dédunokái is vele ünnepeltek. Az egyik legifjabb csöppség édesanyja karján ült, mindössze egyesztendős. 

A vidámparkos dinasztia alapítójához ment hozzá 

– Csodálatos férjem volt. Fodrászként ismertem meg, és végül egymásba szerettünk. 

Akkor, a kezdet kezdetén szüleim nem nagyon nézték jó szemmel a kapcsolatunkat, de hamar megbékéltek, mikor látták, hogy akit választottam szorgalmas, rendes ember. 

A bánhidai vidámparkos dinasztia alapítójának fia volt a férjem, aki 2011-ben hagyott egyedül – idézte fel Ilonka könnyes szemmel.

Ilonka egész családja, gyerekei, unokái is a szórakoztatóiparban dolgoznak. Az ország különböző területein szolgálják mások jólétét, lesik a közönség igényeit. Sokszor harmincnál is többen ülnek az asztalnál.

A vidámparkos dinasztia örökifjú lelke, Sipos Lászlóné Ilonka nyolcvanéves lett
A vidámparkos dinasztia örökifjú lelke, Sipos Lászlóné Ilonka nyolcvanéves lett 
Fotó: S.G.  / Forrás: 24 Óra

Ilonka fiatalon szerzett jogosítványára bizony gyakran szüksége van. Ma is járja az országot, 1990-től a nyarakat Agárdon tölti. Azt mondta, szeret ott lenni, második otthonaként emlegeti. Az a család is jelen volt a születésnapi ünnepségen, akiknél ott-tartózkodásakor lakik. Beteg gyermeküknek évekig nyújtott lehetőséget a vidámparkban a szórakozásra. Sajnos már meghalt, a családja a gondoskodással hálálja meg a sok figyelmet Ilonkának. 

Semmijük se volt, csak egy körhinta

– Néhai páromnak 1967-től segítettem. Elsőként a jogosítvány megszerzése után a szállításokban. A következő évben, 1968-ban házasodtunk össze. Emlékszem, hogy abban az évben a szári búcsútéren egy árokban aludtunk. Nem volt semmink, csak egy lánckörhintánk. Ponyvába csomagolva feküdtünk a földön. Ez a pillanat egész életünket elkísérte, és jelezte: a céljainkért mindent meg kell tennünk. Nagyon gyorsan fejlődött ezután a vállalkozásunk. 

Iparkodtak, hogy mielőbb fel tudjanak mutatni valamit. Édesapja segítette őket az elején, így készíthetett a férje különböző eszközöket. Egymás után jöttek ki keze alól a különböző szórakoztatóegységek: céllövöldék, lánchinták, hullámvasutak, körhinták. Ezt a rendkívüli kézügyességet fia, Zsolt örökölte. Amíg lehetett, az idényeknek megfelelően készítette ő is a különböző villogó, pörgő, forgó eszközöket. Ma már akár több helyszínen is helyt tud állni a Sipos Vidámpark. 

„Hálás vagyok a sorsnak a gyönyörű családomért!” 

A munka mellett Ilonka példamutató családanya, hiszen nagyobb ünnepek alkalmával, karácsonykor harmincnál is többen ülik körül az ünnepi asztalt otthonában. Imádattal beszél a három gyermekéről, hat unokájáról, három déd­unokájáról. 

– Hálás vagyok a sorsnak a gyönyörű családomért! Szépek, egészségesek! Érzem, hogy mennyire szeretnek. Ez számomra fantasztikus! Azt kívánom, hogy ez maradjon így még sokáig. És ha lehet, még valamit: 

amikor hatvan lettem, azt kértem a Jóistentől, adjon még tíz esztendőt. Most a nyolcvanadiknál ismét kérem, hogy legyen kegyes, engedje meg nekem a kilencvenediket is!

Egészséges vagyok, nagyon szeretek élni, szerető családom körében –  mondta mosolyogva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában