Hagyomány

2024.09.05. 10:06

Itt vannak a szüreti programok: felvonulás és bulik várják a közönséget

A Komáromi járásban több helyszínen is rendeznek szüreti mulatságot.

Kemma.hu

A szüreti programok Szőnyben már pénteken megkezdődnek, 19 órakor lesz a borünnep megnyitója, majd a Joulence, a Vivat Bacchus és a Budapest Ragtime Band ad koncertet. Másnap 6 órakor horgászverseny, 9 órakor pedig főzőverseny és szüreti focikupa kezdődik. 10 órakor a gyereket invitálják Kalap Jakab koncertjére, délben pedig szeretetvendégség kezdődik. 14 órakor lesz a szüreti felvonulás, 15 órakor pedig folklór műsor kezdődik, helyi fellépőkkel. 16 óra 30 perctől Vincze Lilla és Kardos-Horváth Janó érkezik, később színpadra lép a Past Vibes, 20 órakor pedig a Ladánybene 27. 22 órától utcabál lesz a Retroleum zenekarral.

Idén is lesz szüreti felvonulás Szőnyben
Idén is lesz szüreti felvonulás Szőnyben 
Fotó: Kovács László / Forrás: 24 Óra

A nap során kísérőprogramok is lesznek: múzeumpedagógiai játszóház, piac, népművészeti vásár és alkotósarok, kültéri kiállítás és szüreti fotobox. A programra kitelepülnek borászatok is.

Mocsán szintén a mostani hétvégén lesz a szüreti felvonulás. 13 óra 30 perckor műsort adnak, majd indul a felvonulás a település utcáin. 20 órakor kezdődik a szüreti bál, ahol a Nagykőrösi Zengő zenekar gondoskodik a jó hangulatról.

Később is folytatódnak a szüreti rendezvények

Koppánymonostoron egy héttel később, szeptember 14-én rendezik meg a szüreti felvonulást. A menet 14 órakor indul, állomások: Dózsa György Művelődési Ház, Hét vezérek parkja, Bordács bolt, Kőoroszlán, Szúnyogvár és művelődési ház. Minden állomáson zsíros kenyérrel, málnaszörppel és borral kínálják a vendégeket. 20 órától szüreti bált is rendeznek a művelődési házban, amelyre mindenkit szeretettel várnak. A bál batyus jellegű, azt kérik, mindenki hozza magával, amit szeretne fogyasztani.

Nagyigmándon szeptember 21-én ünnepelnek. 14 órakor a Hősök teréről indul majd a menet, amely a Kadarka utcában ér véget. Fellép az Árgyélus Néptáncegyüttes, az Árgyélus Éneklőcsoport és a Zúgó Néptáncegyüttes. A Nagyigmándi Lovaskör, valamint a szomszéd települések fogatai és lovasai kíséretében járják be a résztvevők a települést. A menethez kisvonat is csatlakozik, amelyen a kisebbek utazhatnak majd. A településen élőket arra kérik, a felvonulókat kínálják meg borral és finomságokkal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában