Hagyomány

7 órája

Sportnapot rendeztek a Bozsikban, együtt mozdult az iskola (+fotók)

A Magyar Diáksport Napjához kapcsolódóan az idén is megrendezték a hagyományos sportnapot a szőnyi Bozsik József Általános Iskolában.

Kemma.hu

A sportnapot zenés bemelegítéssel kezdték, majd elkezdődött a verseny. Korábban évtizedekig duatlonoztak a gyerekek, most azonban változott a feladat. Az iskolakör futás megmaradt, biciklizés helyett azonban célbadobás következett. 

A sportnapot nagy várták a gyerekek
A sportnapot nagyon várták a gyerekek
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Az ötletet Gulyás Michelle olimpiai bajnoki címe adta, az öttusában ugyan az egyik versenyszám a futással kombinált lövészet, utóbbi helyett kellett bójákat eltalálni a tanulóknak a rekortán pályán.

Ezt követően jött a tájfutás, majd mix foci következett, fiúk és lányok közösen játszottak egy csapatban. Miközben a felsősök mozogtak, az alsósok sem unatkoztak. Ők is bemelegítéssel és iskolakörrel kezdték a napot, majd ügyességi feladatok várták őket. A gyerekek újabb sportágat is kipróbálhattak, dartsozni is lehetett.

A program végül délután sportdiszkóval ért véget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában