Pályázat

2024.09.01. 16:18

Ösztöndíjjal támogatják a Selye tehetséges diákjait

Szeptembertől is támogatja a Tigra az észak-komáromi Selye János Gimnázium tehetséges diákjait.

Körtvélyfáy Dina

A Selye János Gimnázium egykori diákja, Barsi László néhány éve, a 25. érettségi találkozóján ajánlotta fel először egykori iskolájának, hogy a budapesti Tigra Kft. szívesen támogatná ösztöndíjjal a matematika, fizika és informatika területén tehetséges észak-komáromi gimnazista fiatalokat. Az ajánlattal élve a gimnázium a Király püspök Alapítvány közreműködésével azóta már három tanévben is meghirdette tanulói számára a Tigra Ösztöndíjprogramot, amelynek keretében eddig 30 tanuló részesült összesen 30 000 eurós támogatásban.

A Selye-gimi több diákját segíti az ösztöndíj
A Selye-gimi több diákját segíti az ösztöndíj
Fotó: Selye János Gimnázium / Forrás: Facebook

Az együttműködés a következő tanévben is folytatódik: szeptemberben indul a program 4. évfolyama, tehát ismét 10 tanulóra vár fejenkénti 1000 eurós támogatás. A tanulókat az iskola által meghirdetett pályázati feltételek és a beadott pályázati anyagok alapján a Tigra Kft. választja ki.

A döntés során ellenőrzik, hogy a pályázó milyen eredményeket ért el az előző iskolaévben a tanulmányi versenyeken – elsősorban az informatikai, matematikai vagy fizikai versenyekre fókuszálva, mutatott-e kimagasló előmeneteli javulást, valamint aktívan bekapcsolódott-e az iskolai rendezvényekbe.

A pályázati űrlap mellé minden tanulónak motivációs levelet is kellett csatolnia. Az ösztöndíj odaítélése ezen pályázatok alapján történik majd, a támogatást az iskola 10 havi részletben juttatja el a tanulókhoz a következő tanév folyamán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában