Fejlesztés

2 órája

Minibölcsőde épül Banán, elkezdték a munkálatokat

Elkezdődtek a banai minibölcsőde előmunkálatai, amelyre mintegy 120 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat.

Kemma.hu

Toma Richárd polgármester a település Facebook oldalán arról írt, az intézmény építésével fontos lépést tesznek a közösség fejlődése érdekében, hiszen a minibölcsőde nem csupán a gyermekek ellátásában nyújt majd segítséget, hanem munkahelyeket is teremt.

A minibölcsőde látványtervét is közzétették
A minibölcsőde látványtervét is közzétették
Fotó: Bana község önkormányzata / Forrás: Facebook

Az építési munkálatok révén már most is hozzájárulnak a helyi gazdaság élénkítéséhez, és az intézmény megnyitása után további munkahelyek létesülnek, amely támogatja a község munkaerőpiacát. A minibölcsődében szakképzett gondozók foglalkoznak majd a gyermekek fejlesztésével, segítve ezzel a korai szociális és kognitív fejlődést, a szülők pedig vissza tudnak térni munkahelyükre, professzionális környezetben hagyva gyermekeiket.

A minibölcsőde építési előmunkálatai elkezdődtek, ezért az orvosi rendelő a Bercsényi útról már nem, csak a kultúrház felől közelíthető meg. Az épület építése több hónapot vesz igénybe, ezért a munka befejezéséig a lakosság türelmét kérik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában