Túra

2024.09.03. 11:42

A Balatonnál jártak a Kisbéri Bakancsosok

Augusztus végével elköszöntünk az év legmelegebb hónapjaitól. A Kisbéri Bakancsosok is lezárták a nyarat.

Kemma.hu

A barátokból verbuválódott csapat a nyáron sem unatkozott. Minden esetben az aktív pihenést választotta a különböző túrák alkalmával. A kisbéri Bakancsosok most a meleget búcsúztatták a nyárzáró túrával.

Újabb túrára inudltak a Kisbéri Bakancsosok. Ezúttal a Balaton vidékét fedezték fel
Újabb túrára indultak a Kisbéri Bakancsosok. Ezúttal a Balaton vidékét fedezték fel
Fotó: beküldött / Forrás: facebook/Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága

Újabb túrán jártak a Kisbéri Bakancsosok

A Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társaságát már bemutattuk. A csapat 5 éve töretlenül járja az ország túraútvonalait és semmilyen kalandot nem vet meg. Legutóbb például vízre szálltak azért, hogy megismerhessék a Szigetköz rejtett csodáit. A nyárzáró túra alkalmával most a Balaton környékéhez látogattak és Szent-György hegytől egészen a Szigligeti várig barangoltak. A kalandvágyó csapat nem késlekedett kora reggel már a kisbéri állomáson gyülekeztek. A vonat fél hétkor indult és egészen Nemesgulácsig meg sem álltak. Innen indultak, majd hamar a Szent-György hegy lábához értek. A cél a hegy csúcsa majd pedig a Szigligeti vár volt. 

A meleg sem állította meg őket

A 18 kilométeres túrán természetesen számtalan látnivalót útba ejtettek. Kaán Károly kulcsosházát, a Bazaltorgonákat, a Sárkánylik barlangot, az Oroszlánfejű kutat, és a Tarányi présházat sem hagyták ki. A túra célpontjánál, a Szigligeti várnál is bőven elidőztek. A természeti kincsek mellet a történelmi relikviákat is megcsodálhatták. A várhoz való felbaktatás után a Badacsonytördemic vasútállomásig már csak lefele vezetett az út. Az egész napos túra élményeivel gazdagodva, fáradtan érkeztek meg utazásuk utolsó állomására a vonathoz. A csapat külön kiemelte két tagjának segítőkészségét: Horák Gábor és Vágvölgyi Tamás rengeteg utazási tippel és ötlettel látta el a szervezőket. Visszafelé ismételten Székesfehérváron átszállva jutottak vissza Kisbérre. A baráti társaság már sötétben indult haza a mozgalmas napról. Az egész napos esemény tökéletes zárása volt a nyárnak. Remek alkalom volt arra, hogy a rég nem látott barátok újra találkozzanak és közös szenvedélyüknek éljenek.

Nincs megállás

A Kisbéri Bakancsosok és Országjárók Társasága még fel sem eszmélt a friss élményből, de már az új programot szervezik. Székesfehérvárra, a Dunakanyarban található Spartacus Tanösvényre is szeretnének ellátogatni és az októberi ingyenes Kékköri túranapot sem szeretnék kihagyni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában