Megelőzés

2 órája

Kendőzetlen pillanatok a baleseti szimuláción +videó, fotók

Öt osztály nagyjából 100 diákja nézte megrendülten a húsz perces előadást amiben egy 16 éves lány életét vesztette. Baleseti szimuláción hívta fel a figyelmet a részegen vezetés veszélyeire a Rotary Club Tatabánya.

Kemma.hu

Autóbaleset hangja törte meg a gimnazista diákok csevegését a délelőtti baleseti szimuláción. A Bárdos László és a Szent Margit gimnázium tizenegyedikes és végzős diákjai nézhették végig a kendőzetlenül kemény és szívszorító pillanatokat. A Rotary Club Tatabánya hónapok óta készült az eseményre.

Megrázó pillanatokkal szembesülhettek a fiatalok a baleseti szimuláción
Megrázó pillanatokkal szembesülhettek a fiatalok a baleseti szimuláción
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Valóságú pillanatok

Öt osztály nagyjából 100 diákja nézte megrendülten a húsz perces előadást amiben egy 16 éves lány életét vesztette. A történet szerint három fiatal egy házibuliból hazatartva részeg sofőrjük miatt áthajt a szembe sávba és olyan szinten összeütközik egy másik autóval, hogy a vétkes sofőrrel együtt többen a roncsba szorulnak. A mindössze áldozat autóból az ütközés hangjai után pillanatok alatt kipattant egy fiatal lány, aki húgát próbálta szólongatni ő azonban eszméletlen volt. Ezután tárcsázta a mentőket, akik már a telefonbeszélgetésből amennyire tudták felmérték a helyzetet. Így azonnal riasztották a tűzoltókat is és tudták, hogy legalább 3 sérülthöz érkeznek ezért két eset kocsival pillanatok alatt kiszálltak a helyszínre. 

Kivágták a színészeket az autóból
Kivágták a színészeket az autóból
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Megrázó pillanatokat okozott a baleseti szimuláció

A gimnazisták önfeled beszélgetésének már nyoma sem volt, egyre feszült és nehezedett mindenki tekintete. A tűzoltók feszítő vágó eszközök alkalmazásával tudták kimenteni a először vétkes autóba szorult vélhetően gerincsérült hölgyet. Noha mindenki tudta, hogy csak egy szimulációról van szó, a tömeg egyszerre lélegzett fel amikor a segítség kiemelte a tehetetlen lányt. A megkönnyebbülés azonban nem tarthatott sokáig. Ezután az eszméletét vesztett lányt vágták és mentették ki a roncsból, rajta a tűzoltók kezdték el a szívmasszázst, de az ügyeletes mentős hamar megállapította a lány menthetetlen helyzetét. Ebben a pillanatban minden fiatal megértette a helyzet súlyosságát. A kendőzetlen valósággal szembesültek, ahogy a rendőrök előállították a részeg vétkes sofőrt, és a mentőbe helyezték a gerincsérült lányt. A szimuláció zárójelenetében miközben a halottszállító megérkezett az elhunyt lányért, egy monológot hallhattunk tőle, amiben édesanyját szólongatja. A diákok közül ezeket a pillanatokat már többen megkönnyezték. A szervezők minden esetben az életszerűségre törekedtek. A szervezésben a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálat is nyitott volt a közreműködésre.

Feszült figyelemmel követték az eseményeket
Feszült figyelemmel követték az eseményeket
Fotó: Zetovics Mario / Forrás:  24 Óra

Alapból nagyon veszélyes dolog a vezetés, ha már legalább egy faktort, esetünkben a részegen vezetést kiiktathatjuk már megérte.

tette hozzá a Rotary Klub elnöke Németh Ildikó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában