Voksok

2024.09.05. 17:43

Nagy a tét vasárnap: a testület összetételéről is dönt Oroszlány

Már csak néhány nap és újra választhat Oroszlány, legalábbis a város 4. számú választókörzete. Több mint 1700 szavazót várnak két szavazókörben, ahol három képviselőjelöltre lehet voksolni.

Kemma.hu

A júniusi önkormányzati választást követően az egyik körzetben újra voksolnak az oroszlányiak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Vasárnap újra választ Oroszlány. Hogy megértsük, miért is van erre szükség, fel kell eleveníteni néhány hónappal korábbi eseményeket is. Mindenesetre a jelöltek már nagyon izgatottak.

Jelöltek sorrendje Oroszlányban
A jelöltek vasárnap reggel 6 és este 7 óra között várják a szavazatokat
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Június 9-i önkormányzati választások után a város 4. számú választókörzetében Babai János, az Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre (OLPK) képviselőjelöltje egy szavazattal nyert a Fidesz-KDNP színeiben induló Auerné Böröczky Erzsébettel szemben. A kormánypárt újraszámlálást kért, amin kiderült, hogy a két képviselőjelölt ugyanannyi szavazatot ért el. Ez azt jelenteti, hogy Oroszlány történetében először írtak ki  új választást. Hogy miért fontos szeptember 8-a csaknem 1750 oroszlányi ember életében? Azt alább összegyűjtöttük.

Németh Gábor, a helyi választási bizottság elnöke arról számolt be, hogy a választás kettős célt szolgál. Nem csupán arról szól, hogy melyik képviselő foglal helyet októbertől a képviselő-testületben. Ez a választás a testület felosztásáról is szól. Jelen állás szerint ugyanis Takács Károly leendő Fidesz-KDNP-s polgármester mellett 5 kormánypárti és 4 OLPK-s, valamint és egy Mi Hazánkos képviselő alkotja majd a testületet. Vasárnap az lesz a tét, hogy a fideszes többség tovább növekszik-e októbertől.

Már eldőlt a szavazólapon szereplő jelöltek sorrendje. Első lesz Babai János. Aki az elmúlt évben lett önkormányzati képviselő, egy haláleset miatti időközi választáson. Ő a körzet szülöttjeként, családapaként a legfontosabb megoldandó feladatnak a közbiztonság kérdését tekinti.

Második Auerné Böröczky Erzsébet, aki több évtizedes pedagógiai munkásságából hozott tapasztalatai alapján az összefogásban lát hatalmas erőt. A jelölt a legtöbb voks esetén a közbiztonsággal és a köztisztaság helyzetével foglalkozna kiemelten.

Harmadik Puskás Alexa, a Mi Hazánk Mozgalom képviseletében. A jelölt egy éve édesanya és legfőbb törekvése lenne, hogy minden oroszlányi gyermek biztonságban éljen a körzetben.

A jelöltekre két szavazókörben lehet voksolni

A 7-es szavazókör vasárnap reggel 6 órakor kinyitja kapuit a választópolgárok előtt a Táncsics Mihály út 42-es szám alatt, a József Attila Általános Iskolában. Ide várják a Fürst Sándor utca 2-20., a Petőfi Sándor utcában és a Táncsics Mihály úton élő szavazókat.

A 8-as számú szavazókör a Fürst Sándor utca 20. alatt, a Szociális Szolgálat épületében nyit ki. Ide tartoznak a Fürst Sándor utca 22-50. alatt élők, valamint a Gönczi Ferenc utcában, a Szent István téren és a Petőfi udvarban élők. Ide várják a szavazóbiztosok a Petőfi Sándor utca 2-26., és a Rákóczi Ferenc út 2- 36. lakóit is.

A szavazáshoz lakcímkártyát, valamint igazolványt kell vinni, amely lehet személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában