Kifutó

2024.09.12. 06:50

Hajléktalanszálló, tigriskifutó vagy a Balkán alakul Dózsakertben?

Hajléktalanszálló, oroszlánlak, tigriskifutó, tiszta Balkán - egyebek mellett ezek a megfejtések születtek, mi célt szolgálhat a dózsakerti kifutó és milyen állatnak készülhetett.

Kemma.hu

Napok óta egy dózsakerti idős néni kreatív megoldásától hangos az internet. Kifutó épült egy földszinti lakás elé Tatabányán. Ez pedig sokak szemét szúrja...

A dózsakerti kifutó sokak szemét szúrja
A dózsakerti kifutó indulatokat gerjesztett: a kreatív hozzászólók mást véltek felfedezni az építmény mögött
Forrás: Beküldött

Sokaknak nem tetszik, mert a tömb előtti tér közterületnek számít, ahová nem lehet csak úgy bármit építeni. Erre azonban volt önkormányzati engedély. Az érdekes építményről készült képeket több tatabányai Facebook-csoportba is feltöltötték.

Azonnal el is indultak a találgatások, vajon kinek, vagy minek lehet a kifutója a dózsakerti „tákolmány”. Bizony, egyesek arra is gyanakodtak, hogy hajléktalanoknak készült az udvar, de még többen voltak, akik az utca szégyenfoltjának látták az amúgy ártalmatlan kezdeményezést.

Kifutó épült Dózsakertben
Ártatlannak indult akcióból lett Dózsakert szégyenfoltja?
Forrás: Beküldött

A kifutó egy oroszlánlak lenne?

Voltak hozzászólók, akik a Balkánhoz hasonlították a dózsakerti látványt, de volt, aki tigrist és oroszlánt sejtett az ólban, pusztán a kifutó mérete miatt. Az állattartók viszont azonnal a néni pártját fogták, hiszen az elkerített cicaotthon lehetővé teszi, hogy levegőn legyen a házi kedvenc, ám ezt a legnagyobb biztonságban tehesse. Az igazi állatvédelem egyik tatabányai mintapéldája a dózsakerti kifutó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában