Vadászidény

2024.09.04. 13:21

Elindult a vadászati idény: csúcsforgalomra lehet számítani az erdőkben

A Bajóti Aranykalász Vadásztársaság is elkezdte a gímszarvasok szezonális vadászatát

Kemma.hu

A Nyergesújfalu és Tát állatvilága, természeti szépségei hivatalos Facebook-oldalán az a figyelmeztetéssel kiegészített hír olvasható, hogy a Bajóti Aranykalász Vadásztársaság is elkezdte a gímszarvasok szezonális vadászatát. A tragédiák elkerülése érdekében kérés, hogy a természetfotósok, a természetbarátok egyeztetés nélkül ne tartózkodjanak a vadászterületen. Arra nincs garancia, hogy minden igényelt kimenetelt biztosítani tudnak a házigazdák, de a jelzés segíthet ebben.

A vadászterület nem homogén erdészeti rész, szabdalt bokrosok, mezőgazdasági táblák, fasorok, erdők váltják egymást. A legnagyobb figyeléssel leadott lövés is irányt változtathat. Előfordulhat, hogy a bika egyik oldalán a vadász áll, a másikon pedig terepmintás álcaruhában a fotós. Hajnalban és este is aktívak lesznek a vadászok, Ténykedésükre ebben az időszakban nagy szükség van a szakszerű vadgazdálkodás érdekében.

Az újabb gímszarvas vadászati idény bikára szombattól január 31-ig tart. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában