dr. Békefi Dezső

1 órája

Gyászhír: gyerekek ezreinek gyógyítója hunyt el

A magyar diabetológia meghatározó alakja, dr. Békefi Dezső 82 éves korában hunyt el. Sok évtizedes kórházi munkája mellett több olyan könyv szerzője volt, amelyek a cukorbetegség diagnózisát követően, a legkritikusabb időszakban jelentettek igazodási pontot.

Kemma.hu

Egészségügyi szervezetek sora közölte ma a szomorú hírt, hogy 82 éves korában elhunyt dr. Békefi Dezső, a tatabányai Szent Borbála Kórház Gyermekegészségügyi Egységének nyugalmazott osztályvezető főorvosa, egykori szaktanácsadó, csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus, infektológus, diabetológus szakorvos, a Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium korábbi tagja.

Dr. Békefi Dezső a magyar diabetológia meghatározó alakja volt
Dr. Békefi Dezső a magyar diabetológia meghatározó alakja volt
Fotó: tatabanyakorhaz.hu

Dr. Békefi Dezső hivatásának gyakorlása mellett pályája kezdetétől fontosnak tartotta az intézményes kereteken túl is a betegek edukálását, illetve a fiatalabb generáció szakmai támogatását is. A civil szervezetek munkáját rendkívül fontosnak tartotta és rendszeresen el is ismerte. Élete utolsó pillanatáig aktív volt, a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Magyar Diabetes Társaság Gyermekdiabetes Szekciójának XXXIX. kongresszusának tegnapi megnyitójára még hangüzenetet küldött.

Dr. Békefi Dezső a magyar diabetológia meghatározó alakja volt, áldozatos munkáját többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, Batthyány-Strattmann László díjjal ismerték el, 2021-ben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete Príma-Díjban részesítette.

A gyermekgyógyász több évtizedes munkásságának elismeréseként 2021-ben Príma-Díjban részesült
A gyermekgyógyász több évtizedes munkásságának elismeréseként 2021-ben Príma-Díjban részesült
Forrás: Szent Borbála Kórház/Facebook

 

A 24 Óra hasábjain 2021-es Príma-díj jelöltjeként így méltatták a gyermekgyógyászt:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában