Különleges

2 órája

Nappali, olvasószoba: különleges buszmegállók a Bakonyból

Bakonyalja olyan buszmegállókkal büszkélkedhet, amelyektől neked is tátva marad a szád. Vártál már buszra nappaliban vagy éppen olvasószobában? Az egymás kreativitását túlszárnyaló településeken megteheted. Sőt, akár még konyhában is várhatod a járatodat. És az érdekes lista csak tovább bővül.

Varga Réka Antónia

A Veol.hu figyelt fel arra a jelenségre, hogy a bakonyi kistelepülések szinte versengenek abban, hogy ki tud rendhagyóbb módon buszmegállót berendezni. Van, ahol egy nappaliban, másutt konyhában vagy olvasószobában várhatjuk járatunkat.

Régi otthont idéző butorok között várhatjuk a buszt Lókúton. A bakonyi településeken nem ritka a különleges buszmegálló
Régi otthont idéző bútorok között várhatjuk a buszt Lókúton. A bakonyi településeken nem ritka az ilyen különleges buszmegálló
Fotó: Rimányi Zita / Forrás: Napló

Gyönyörű buszmegállókban várakozhatunk

Bakonybélben a várakozó utasoknak szánt hely olyan, mint a tájház. A korábban romos buszmegálló helyére a faluban élő építészmérnök, Verla József úgy álmodta meg az új épületet, hogy az rímeljen a közelben lévő tájház boltíves, oszlopos tornácával.

Emese, most már indul a buszod...

– olvasható Lókúton a régi asztalokkal, hokedlikkel, padokkal berendezett várakozóhely falán az örökzöld Kispál és a borz sláger.

Bakonybélen a szomszédos tájházra hasonlít a buszmegálló
Bakonybélen a szomszédos tájházra hasonlít a buszmegálló
Fotó: Rimányi Zita / Forrás: Napló

A „legjobb buszmegállók versenyébe” Bakonykoppány is beszállt. Az Együtt Bakonykoppányért Egyesület, azaz az Ebke is elkészült a település megállójának új berendezésével. A kis épületben pad, szék és egy könyvespolc is helyet kapott. A csodálatos megállókról további képek itt elérhetőek.

Várjuk olvasóink fotóit a szép, vagy éppen botrányosan lerobbant buszvárókról a [email protected] e-mail címre!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában