Felsőoktatás

2024.09.10. 07:00

250 diáknak kezdődött a tanév a Pázmány esztergomi képzési helyén

Rekordszámú hallgatóval indul az idei tanév a Pázmányon. Az esztergomi képzési helyszín diákszáma is kiderült.

Feleki Marietta

Szeptember 7-én, szombaton tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának tanévnyitó ünnepségét Esztergomban. Az eseményen Erős Gábor országgyűlési képviselő is részt vett. Mint a képviselő Facebook-posztjában írta: nagy öröm a térségnek és Esztergomnak, hogy a 2024/2025-ös tanévben az esztergomi képzési helyszínen több mint 250 új hallgató kezdi meg tanulmányait a lohanneum épületében. 

Rekordszámú hallgatóval indul az idei tanév a Pázmányon. Az esztergomi képzési helyszín diákszáma is kiderült.
250 diák kezdi tanulmányait idén
Forrás: Facebook/ Erős Gábor

— Külön büszkeség, hogy 2024-ben az ország legnépszerűbb egyetemi karává vált az első helyes jelentkezők száma alapján. 👏 Sikeres, eredményes éveket kívánok minden hallgatónak — tette hozzá.

Pázmány-rekord: idén a legtöbb a hallgató

Mint az egyetem honlapján tájékoztatott, idén rekordszámú új hallgatót köszöntenek az egyetemen. A pótfelvételi eljárás során összesen 185 új hallgató nyert felvételt alap- és mesterképzéseinkre. Közülük 57-en állami ösztöndíjas képzésre nyertek felvételt, míg 128-an önköltséges finanszírozási formában kezdhetik meg tanulmányaikat.

A jelentkezők számát tekintve – a pótfelvételi eljárás alapján – a legnépszerűbb szakok idén többek között a kommunikáció- és médiatudomány, a politikatudományok, a magyar szak, a szabad bölcsészet, valamint az óvodapedagógus és tanító voltak, amelyek továbbra is nagy vonzerőt jelentenek a pályaválasztók körében. 

Szakirányú továbbképzéseken 198, doktori képzésben 34 hallgató kezdheti meg tanulmányait. Az általános és pótfelvételi eljárás keretében felvételt nyert diákokkal együtt így több mint 2400 új hallgatót üdvözölhet a Pázmány BTK a 2024/25-ös tanévben. Kiemelték, korábban még nem volt rá példa, hogy ilyen sok új hallgató nyert felvételt, és ebben még nincsenek benne az idegen nyelvű képzésekre jelentkező külföldi állampolgárok.   

Mint megírtuk, az egyetemen számára idén új campus épül a budapesti belvárosban. A munkák idén nyáron kezdődtek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában