Vadkárok

2024.08.06. 11:20

Több vadat is kilőttek Tatabányán, folytatódik a vadászat a városban

A városban túlzottan elszaporodó vadállatok jelenléte miatt adtak ki Tatabányán belterületi vadelejtési engedélyt. Kiderült, az első hónapban mennyi állat került terítékre.

Kemma.hu

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, egy hónappal ezelőtt az elszaporodott vadállatok miatt Tatabánya jegyzője belterületi vadelejtési engedély kiadását kérte a Tatabányai Rendőrkapitányságtól. Most kiderült, hogy a júliusi hónapban mennyi és milyen vadak került terítékre a városban.

A kapitányság a vadelejtési engedélyt július 1. és december 20. közötti időszakra adta meg. Az első hónapban pedig több állatot is sikerült kilőnie a megbízott vadásznak. Tatabányán a könnyű élelemszerzés lehetősége miatt egyre nagyobb gondot okoznak a városba betérő vadak, leginkább a vaddisznók és a rókák. Mint ahogy a város Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében is írják, júliusban két vaddisznót és két rókát ejtettek el. 

A belterületi vadászattal kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy azt minden esetben este 20 óra és hajnali 5 óra közötti időszakban lehet végezni. Bárki nem ragadhat fegyvert, ezt a feladatot csak az önkormányzat által megbízott vadász láthatja el. Szintén fontos kiemelni, hogy a megbízott vadász, figyelemmel az emberi életre és az anyagi javakra, csak alapos mérlegelést követően dönthet a vadkilövés mellett.

A belterületi vadelejtés az alábbi területen zajlik: 

  • Tatabánya, Egység utca melletti önkormányzati tulajdonú zöldterület
    (Egység utca - Baross Gábor út - Páfrány utca - Sziget köz által határolt terület), érintett helyrajzi számok: 1451/10, 1451/11, 1451/12, 1451/15, 1450/1,0692/5.
  • Tatabánya, Otthon utca legvége, mely kerítéssel határolt önkormányzati tulajdonú terület, érintett helyrajzi szám: 6149/1, 6150/4.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában