Tömegközlekedés

2024.08.30. 10:02

Emelkedett az utasok száma az észak-komáromi buszokon

Az idei év első félévében az észak-komáromi városi buszközlekedés minden járatán emelkedett az utasok száma. A szolgáltató ARRIVA adatai szerint januártól júniusig jelentős emelkedés volt tapasztalható.

Kemma.hu

A sziakomarom.sk információja szerint Észak-Komáromban már 2023-ban is egyre többen utaztak városon belül tömegközlekedéssel, és ez a tendencia tovább folytatódott 2024 első felében. Míg januárban az ARRIVA vállalat 18 914 utast regisztrált, addig júniusban – a nyári szünetet megelőzően – 32 880 utasa volt az észak-komáromi buszjáratoknak. Minden járaton emelkedett az utasok száma, az első félévben 158 073 utast szállítottak a buszok, ami átlagosan havi 26 345 utazót jelent.

Egyre magasabb az utasok száma a buszokon
Egyre magasabb az utasok száma a buszokon
Forrás: sziakomarom.hu

Az észak-komáromi városi buszközlekedés továbbra is ingyenes. Az önkormányzat bízik abban, hogy egyre többen veszik igénybe a klimatizált és wifi-vel felszerelt új buszokat, amivel nem csak kényelmesen lehet utazni, de éves szinten jelentősen spórolni is lehet a kiadásokon.

Az önkormányzat folyamatosan egyeztet a szolgáltatóval az utasok érdekében. Bővült az egyes járatok vonala és megállója, a menetrend a változó vasúti menetrendekhez is igazodott. Akadtak problémás utasok, akik zavarták viselkedésükkel vagy mással a többi utast, az ő esetükben a városi rendőrség teszi meg a megfelelő lépéseket. A cél továbbra is az, hogy minél többen válasszák ezt a közlekedési eszközt, enyhítve az egyre nagyobb közlekedési terhelést a városra.

Az utasok számára kényelmesebb lett a várakozás is

Az önkormányzat az elmúlt években felújította a buszpályaudvart és a kisebb buszmegállókat is. Az idén további megállókat újítottak fel teljesen - pályázati pénzből. Pályázat készül digitális információs panelek és mobil applikáció kialakítására, amellyel az utasok a legpontosabb információt kaphatják az egyes járatokról, az érkező buszokról GPS alapján és az összeköttetésekről egyéb közlekedési eszközökkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában