Felújítás

2024.08.22. 13:50

Szeptemberben nyit a tatabányai sportmedence

Szerdán lezárult a tatabányai sportmedence vízpróbája. Csütörtökön már a vízmintavételt végzik a Gyémánt Fürdő felújított sportmedence vízében.

Goletz-DeáK Viktória

Újabb jó hírt közölt a Gyémánt Fürdő vezetősége a közösségi oldalukon. Eszerint a mai nappal lezárult a felújított sportmedence víztartási próbája, tökéletes eredménnyel.

Szerdán lezárult a tatabányai sportmedence vízpróbája. Csütörtökön már a vízmintavételt végzik a Gyémánt Fürdő felújított medencéjében.
Lezárult a felújított sportmedence víztartási próbája, tökéletes eredménnyel
Fotó: Gyémánt Fürdő/Facebook

Mint írták, az elmúlt 72 órában folyamatos kontroll alatt zajlott a teszt. Figyelembe véve a lehullott csapadékot és a párolgási veszteséget, a medence technológiai vezetékei és maga a medence tökéletesen vízzárónak bizonyult.

Hamarosan nyit a sportmedence

– Az elmúlt napokban a feltöltést követően a szakmai előírásoknak megfelelő előkészítés után készen áll a medence a csütörtöki vízmintavételre. Az eredmény a várakozásunk szerint nem lehet kérdéses, a belső méréseink szerint a medence vize minimum ivóvíz minőségű.

Feltéve, hogy a laboratóriumi vizsgálatok eredménye megfelel a várakozásunknak, a nyitás várható időpontja szeptember 2-a, hétfő 6 óra lesz – írták posztjukban. A fürdő arra kéri az úszókat, hogy figyeljék az újabb információkat, az esetleges változást azonnal jelezni fogják.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tatabánya Megyei Jogú Város közösségi oldalán a fürdő ügyvezetője, Kugler László elmondta a felújítási munkálatok jó ütemben haladtak. Az ügyvezető a Kemma.hu-nak korábban elmondta, hogy havonta átlagosan több mint 2000 köbméter víz folyt el a tatabányai uszoda medencéjéből. Akkor még úgy gondolták, hogy csak a medence víztartó képessége csökkent, de a teherhordó szerkezetnek nincs baja, ezért a vízzáró rétegeket meg kell erősíteni. Azonban a medence fólia bontását követően a vártnál rosszabb kép tárult eléjük, láthatóvá váltak a medencetest korábbi, régi repedései, és azok javításai. A medencében található repedéseket körülbelül 15 évvel ezelőtt kitöltő anyaggal javították, azaz ezek a sérülések legalább 15-20-25 évesek voltak.

– A medencét vízzel tele és jelenlegi fólia nélküli állapotában is megvizsgálta statikus, akinek megállapítása szerint a mostani javítási munkákat követően még néhány évig üzemben tartható az uszoda. Három év múlva újra ki kell kérni statikus véleményét, ha pedig felelős és biztonságos körülményeket szeretnénk, megkerülhetetlen az új uszoda kérdése – mondta korábban Kugler László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában