Állatmentés

2024.08.06. 10:57

Megoldódhat a menhely sorsa

Az Életet az Állatoknak Állatmentő Szolgálat önkéntesét kérdeztük a helyzetről. Elmondása szerint megoldódhat a menhely sorsa.

Kemma.hu

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, az Életet az Állatoknak Állatmentő Szolgálat közösségi oldalán bejelentette, hogy nem tud több állatot fogadni. A kisbéri egyesület munkatársa, Zoltán szerint megoldódhat a menhely sorsa. 

Megoldódhat a menhely sorsa. Önkéntesüket kérdeztük, mi a megoldás ebben az égető helyzetben
Megoldódhat a menhely sorsa. Önkéntesüket kérdeztük, mi a megoldás ebben az égető helyzetben 
Forrás: Életet az állatoknak-Kisbér és környéke/Facebook

A legjobb megoldás az lenne, ha örökbefogadnák a jelenlegi állatokat. Zoéról és Zsömiről márt írtunk. Ők csak  két példa a szerető családot kereső kedvencek sorából.

Megoldódhat a menhely sorsa

A második lehetőség az ideiglenes befogadócsaládok bővítése. Ugyanis a helyhiány kiküszöbölésére ez lenne a másik megoldás. Jelenleg 7 helyre tudnak állatot menekíteni, szeretnék ha ez a duplájára nőhet. Minden olyan család jelentkezhet akinek van a helye és ideje. A gondozáshoz szükséges összes eszközt és kiegészítőt biztosítja a szolgálat. A vállalkozó családoknak mobilkennelt adnak, és installálnak. Ezután ha érkezik a telefon a mentett állatot elhelyezik náluk. A szükséges eledelt is végig biztosítják. Az ideiglenes otthonnak a feladata, az, hogy az boldog és szeretetteljes közeget nyújtson az állatnak. A megszokott legalább napi egyszeres séta mellet úgymond csak gondozni kell őt. 

Várják az önkénteseket

Az utolsó lehetőség pedig az, hogyha az egyesület egy állandó telephelyre költözhetne. Mivel mobilkennelekkel dolgoznak elsődlegesen csak vízre lenne szükségük. Nagyban könnyítené a jelenlegi 10 önkéntes helyzetét ha egy helyen tudnák gondozni a kutyákat.

Minden vállalkozókedvű önkéntes jelentekézését várják. Égető a helyzet, hiszen ahogy azt korábban írtuk, a hívások továbbra is folyamatosan érkeznek az állatmentő szolgálathoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában