Döntések

2024.08.28. 11:28

Lemondott Tata alpolgármestere

A nyári szünet után, augusztus utolsó szerdáján gyűltek össze Tata önkormányzati képviselői. A két hónapos szünet után fontos kérdésben döntöttek a testületi ülésen.

Goletz-DeáK Viktória

A testületi ülést szokás szerint Michl József nyitotta meg, amit egy bejelentéssel kezdett, lemondott ugyanis Rigó Balázs, Tata alpolgármestere a tisztségéről. A város vezetője elmondta, hogy Rigó Balázs az elmúlt öt évben olyan munkát végzett, amiért a legfiatalabbaktól a legidősebbekig hálásak lehetnek a tataiak. Kiemelte a Magyary-terv megvalósításban vállalt nagy segítségét, illetve az ifjúság körében végzett nagy, összefogó és támogató munkáját. 

A nyári szünet után augusztus utolsó szerdáján gyűltek össze Tata képviselői. A két hónapos szünet után fontos kérdésben döntöttek a testületi ülésen.
Az augusztusi testületi ülésen Rigó Balázs (balról a második) lemondott alpolgármesteri tisztségéről, szeptembertől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docenseként fog dolgozni
Fotó: Flajsz Péter Gergő / Forrás:  24 Óra

 

Ezután Rigó Balázs beszélt döntésének hátteréről és a június 9-i önkormányzati választás eredményének következményeiről, illetve felsorolta azokat a projekteket és fejlesztéseket, amiben az elmúlt 5 évben szerepet játszott. Majd végül elárulta, hogy szeptember 1-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusaként fog tovább dolgozni. 

13 pontról döntött a testület

A nyári szünet utáni első testületi ülésen először egy rendelet-tervezet volt napirenden, ami a közterület-használat helyi szabályozásáról szólt. Ez többek között a reklámcélú tevékenységek közterület használatának feltételeit tartalmazta.

A második és a harmadik előterjesztés ingatlan hasznosításra vonatkozott. Előbbi a Fekete út melletti 4375/140 helyrajzi számú, 906 négyzetméteres területről szólt, amire korábban már előszerződést kötöttek a vevővel. Az utóbbi pedig az ipari park, 456/29 helyrajzi számú, 1 hektáros, 1335 négyzetméteres területének eladására vonatkozott. Az értékbecslés az ingatlan értékét nettó 69 millió 700 ezer forintban állapította meg. A testület arról döntött, hogy 70 millió forint + ÁFA összegért pályázatot írnak ki a megvételére. Mindkét előterjesztést elfogadta a testület. 

A Réti-tavak hasznosításáról is döntött a testület. Ez a magyar állam tulajdonában van, mintegy 40 ezer négyzetméteres terület, ami 11 különböző helyrajzi számon van, amelyek területén hét tó van. Jelenleg azonban egyikben sincsen víz, helyi természetvédelmi területnek minősülnek, valamint a Ramsari-egyezmény hatálya alá tartozó területek.  A polgármester elmondta, azt szeretnék, ha a terület ingyenes vagyonkezelője lenne a város. Erről már korábban döntött a testület, de a minisztérium azt kérte, hogy erősítsék meg ezt a döntést. Ezért újra napirendre tűzték a kérdést. A polgármester szerint, amennyiben a város kezelésébe kerülne a terület, akár egy új tanösvényt is kialakíthatnának ott a későbbiekben. De halászati, sport, illetve pihenő célra is szolgálhat majd a terület.

Ismét két ingatlan eladásáról döntöttek a képviselők. Ezúttal az Újhegyi városrészen lévő Szélkút u. 15., illetve a Benczúr Gyula u. 14. szám alatti ingatlanokat szeretnék értékesíteni. Az egyiket nettó 9 ezer, a másikat nettó 8 ezer forintos négyzetméteráron. A testület jóváhagyta a eladásról szóló pályázatok kiírását. 

A következő előterjesztés értelmében a Tatai Geszti Óvodában a továbbiakban a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) fogja ellátni a pedagógiai szakszolgálati feladatokat. A polgármester kiemelte, hogy az EGYMI már elfoglalta új irodáját a bíróság épületében, amit a város adott át a rendelkezésükre, illetve elindulhat szeptembertől a volt Szivárvány Óvodában is a munka.

Továbbiakban döntöttek még a  tatai 3., 4. és 5. számú fogorvosi körzet további működtetéséről. Illetve az önkormányzat fenntartásában működő óvodák és bölcsőde vezetőinek a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény által meghatározott illetmény emeléséről. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában