Örökbefogadás

2024.08.24. 16:12

Kölyökkutyák története: ároktól a szerető otthonig

A síró hangra figyeltek fel az arra járók, akik értesítették az állatmentőket. Az akkor háromnapos kölyökkutyák élet-halál közt lebegtek.

Varga Réka Antónia

A kisbéri Életet az Állatoknak állatmentő szolgálathoz érkezett a bejelentés miszerint Kerékteleki végében az árokban síró állathangot hallani. Itt kezdődött a kölyökkutyák története.

A három kölyökkutyák azóta jól van és szépen cseperedik.
A három kölyökkutyák azóta jól van és szépen cseperedik.
Forrás: Életet az állatoknak-Kisbér és környéke/Facebook

Megmenekült kölyökkutyák

Az egyesület önkéntesei azonnal a helyszínre érkeztek, ahol alig pár napos kutyakölykök fogadták őket. Mind a négy állatot  a szolgálat egyik tagjánál helyezték el ideiglenesen. A kölykök nagyon rossz állapotban voltak, az első 24 óra volt a legkritikusabb: kérdéses volt mindannyian túl élik-e. Gondozóik a lehető legjobb körülményeket biztosították nekik biztonságban, megfelelő hőmérsékletben, tiszta környezetben folyamatosan monitorozva voltak. A négy testvér közül az egyik sajnos így is elpusztult. 

A többiek szerencsére túlélték és szépen elkezdtek enni, fejlődni. Az Életet az Állatoknak önkéntese, Zoltán mesélt nekünk a kölykök állapotáról. Elmondása szerint mindegyikőjük egészséges és a nehezén túl vannak, ugyanis már a szemük is kinyílt. Sőt, nevet is kaptak. Monte, Moris és Milton jelenleg Zoltánéknál cseperedik.

A picik természetesen otthont keresnek. Hat hetesen megkapják első oltásukat és előre láthatólag nyolc-tíz hetes koruktól örökbefogadhatóak. A csöppségek gazdájának az állatmentő szolgálat elérhetőségein keresztül lehet jelentkezni.

Sokan keresik otthonukat

Az Életet az Állatoknak Állatmentő szolgálatnál nem csak Monte és testvérei várják szerető gazdijukat. A három éves Barni kutyus hónapok óta gazdáját várja. De Kormi és Picúr, a hétéves cicalány páros is szerető családjukat keresik. Az egyesület mindenkit arra buzdít, hogy menjen el és ismerkedjen meg az állatokkal. Ha valamelyikük a látogató szívébe lopja magát, akkor elindul az örökbefogadási procedúra, ahol az állat fogadó családjához kerül próbaidőre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában