Elismerés

2024.08.25. 06:31

Kitüntették a magyar és a német kultúra hű őrzőjét

Idén is az államalapítás ünnepén adták át a tatai elismeréseket. Tata Városáért kitüntetés arany fokozatában részesült Dr. Schmidtmayer Richárd - régész, történész, múzeumigazgató, a Kuny Domokos Múzeum vezetője.

Kemma.hu

Dr. Schmidtmayer Richárd - régész, történész, múzeumigazgató, a Kuny Domokos Múzeum igazgatója igazgatója Tata Városáért kitüntetés arany fokozatában részesült írta a tata.hu

Idén is az államalapítás ünnepén adták át a tatai elismeréseket. Tata Városáért kitüntetés arany fokozatában részesül Dr. Schmidtmayer Richárd - régész, történész, múzeumigazgató, a Kuny Domokos Múzeum vezetője.
Tata Városáért kitüntetés arany fokozatában részesült Dr. Schmidtmayer Richárd - régész, történész, múzeumigazgató, a Kuny Domokos Múzeum vezetője.
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

Tata történelmi, kulturális és művészeti örökségének, muzeális értékeinek megőrzésében, a szakmai és civil kapcsolatok ápolása és megerősítése érdekében végzett kimagasló szakmai munkájának, közösségszervező tevékenységének elismeréseképpen. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen középkoros régész, történész végzettséget szerzett. 2005. júliusától a Kuny Domokos Múzeum dolgozója, ahol 7 éve múzeumigazgatóként látja el feladat.

A múzeum szakmai-módszertani központként segíti a vármegye muzeális intézményeinek munkáját. A sikeres pályázatoknak köszönhetően épületei, kiállítóterei folyamatosan megújulnak. A Tatai Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselőjeként is eredményes tevékenységet folytat a magyarországi német kultúra megőrzése és megismertetése érdekében. Az általa vezetett intézmény 2019-ben elnyerte a Közösségi Múzeum elismerő címet, 2020-ban Múzeumpedagógia különdíjjal, 2021-ben Múzeumpedagógia Nívódíjjal értékelte a Szentendrei Szabadtéri Múzeum szakmai közössége. A múzeum szakmai tevékenységével, felkészültségével nemcsak a városi és a környező települések, hanem a vármegye, és így a Települési és Vármegyei Értéktár Bizottság munkáját is segíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában