Díszoklevelet kapott

2024.08.04. 16:06

Idősbarát Önkormányzat elismerést kapott Ácsteszér

A település a hétvégi falunapján díszoklevelet vehetett át. Idősbarát Önkormányzat Díjat kapott Ácsteszér.

Varga Réka Antónia

A vármegyei Idősügyi Tanács 1500 fő alatti település kategóriában kapta meg a falu az idősbarát kinevezést.

Idősbarát Önkormányzat díjat Vuts Norbert polgármester vehette át Romanek Etelkától.
Idősbarát Önkormányzat díjat Vuts Norbert polgármester vehette át Romanek Etelkától
Forrás: Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata

Vuts Norbert Ácsteszér polgármestere vehette át a díszoklevelet Romanek Etelkától, a vármegyei közgyűlés alelnökétől. Az oklevél mellett 100 ezer forint támogatásban részesült az önkormányzat az idősekkel való törődésben, gondoskodásban, programszervezésben elért eredményei elismeréseként. A polgármester köszönő beszédében elmondta, hogy hálás az elismerésért, de azt gondolja, hogy nem tettek különleges dolgokat, csak a feladatukat végezték, hiszen az a minimum, hogy lakosságuk idősebb korosztályának szükségleteivel és támogatásával ugyan úgy foglalkoznak, mint bármely más korosztályéval. A 100 ezer forint jutalmat a helyi idősek klubjának kirándulási keretébe ajánlotta fel a város vezető.

A vármegyei alelnök Romanek Etelka gratulációjában Ferenc pápa szavait idézte, aki azt mondta, ahol nincs becsülete az időseknek, ott nincs jövője a fiataloknak. Az alelnök kiemelte, a díj alapításának az volt a célja, hogy jutalomban részesüljenek azok a települések, ahol a kötelező alapfeladatokon túl plusz munkát végeznek az idősek hétköznapjainak, életminőségének javításáért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában